Bli med å rydd Brosundet

sorteringsdunkSett denne blå boksa på Apotekertorget? I morgen lørdag 21. april mellom kl. 12 og 15 rydder vi Brosundet i Ålesund for avfall!

Med god hjelp fra Ålesund Sportsdykkerklubb skal vi se hva som har havnet under Hellebroa over årenes løp.

Sammen med Miljøselskapet ÅRIM skal vi resirkulere og lære om skadene vi påfører hav og kyst når vi forsøpler. Ta med deg familie og venner og hjelp oss å rydde!

Vi har forpliktet oss

Lørdag arrangerer Norad nattevandring til Fjellstua under konferansefestivalen The North West. Nattevandringa markerer at nye Ålesund kommune har forpliktet seg til FNs sitt bærekraftsmål nummer 14, «Livet under vann».

Fellesnemnda for nye Ålesund kommune vedtok på sitt møte den 12. april ennullvisjon for utslipp av plast i havet. Region Ålesund med kommunane Giske, Haram, Sandøy, Skodje, Sula, Ørskog og Ålesund har også forplikta seg til bærekraftsmål nummer 14.