Har jobbet med Ålesundprosjekt

IMG 9802

Les om og se bilder fra Aspøy skole sin utstilling av prosjektet "Ålesund, byen og havet".

Aspøy skole hadde før påskeferien utstilling av elevene sine prosjekt til temaet «Ålesund, byen og havet!» som alle klassene har vært med på. Prosjektene var knytt til Ålesund sitt 170-årsjubileum, og et matematikkprosjekt som skolen også er med på.

Da vi kom for å se hva elevene hadde laget var de delt inn i aldersblandede grupper, og skulle gå gjennom gangene for å se på de andre klassene sine utstillinger. På utstillingene fortalte og forklarte elever resten av gruppen om klassen sin sine prosjekter, hva de har lært og mer.

kreative løsninger

Alle prosjektene ble gjort med samme temaet i hodet, men klassene har kommet med mange forskjellige løsninger. Noen har laget kopier av hus med geometriske former, en klasse har laget Ålesundsutgave av brettspillet monopol, en har laget akvarium av skoesker, mens en annen har laget en stor illustrasjon av livet under hellebroa med 3D-fisk og mer.

Kornelius Lislegaard, elevrådsleder og 7.klasselev forteller hva klassen hans gjorde når de laget brettspill:

- Vi har funnet frem bilder av gater og laget gatekort. Vi har klipt ut masse monopolpenger, bestilt brikker, laget "prøv lykken-" og sjansekort. På brettet vårt kan du lande på gater fra Ålesund og spesielle steder som stadion, fjellstua og fengselet. Vi har med statuer fra Ålesund som gjør det dyrere å lande på.

I galleriet under kan du bla gjennom bilder av prosjektene:

• Akvarium av skoesker
  • Akvarium av skoeske
  • Ålesundutgave av Monopol
  • Puslespill 1
  • Puslespill 2
  • Byen vår
  • Hvordan ser det ut under hellebroa?
  • Maritime vindu
  • Infovegg