Ny barnehage på Ellingsøy

Barnehage barn som syklerÅlesund kommune gir Stokke Maritime FUS barnehage as tilslag om å bygge og drive ny barnehage på Ellingsøy.

Søknad om bygging av ny barnehage på Ellingsøy var utlyst på kommunens hjemmesider og Nytt i Uka i midten av februar 2018. Fire interessenter meldte seg:

• Læringsverkstedet Ellingsøy barnehage
  • Årsethaugen Barnehage UE
  • NLM-barnehagene AS
  • Stokke Maritime FUS barnehage as

Stokke Maritime FUS barnehage as har en maritim profil som er nøye gjennomarbeidet og som tas i bruk fra oppstart. Barnehagen vil disponere egen båt, de ansatte får sikkerhets- og livredningskurs og de uttaler at de har erfaring med at denne type profil appellerer til mannlige ansatte. De har avtalt samarbeid med en fiskebedrift i nærheten, vil ha jevnlige besøk til Atlanterhavsparken og har intensjoner om samarbeid med skoler og barnehager.

Barnehagen blir lokalisert til Røysethaugen på Elllingsøy. Den skal bygges og skal være klar til oppstart i august 2019. Barnehagen får et fleksibelt bygg og kan ta inn søkere uavhengig av alder. Barnehagen vil prioritere barn med rett til plass ved opptak og vil tilby ansatte ved Stokke barnehage jobb.

Ålesund kommune ser frem til at Stokke Maritime FUS barnehage as etableres på Ellingsøy og kan tilby sårt tiltrengte barnehageplasser til beboerne der.
Kommunen takker de andre søkerne for interessen.