Sivilforsvaret åpnet nytt lager

Sivilforsvaret lageropning bandklipping

Då sivilforsvarets distriktssjef klipte båndet på Skansekaia 15. mars, var det nye oppmøtestedet og lagerplassen offisielt åpnet. Fredsinnsatsgruppe (FIG) i Ålesund har med dette fylkets største lager.

Flyttingen skjer i sammenheng med at beredskapsstyrken utvides fra 25 til ca. 75 tjenestepliktige. Ålesund er den største kommunen i fylket, og vil etter kommunesammenslåingen ha et innbyggertall på omtrent 65 tusen.

Til stede under åpningen var distriktssjef for sivilforsvaret i fylket Jan Birger Kavli, sivilforsvarinspektør Eva Strømskag, sivilforsvarsadjutant Marius Eliassen Watn, FIG-leder Jan-Ove Woldsund og beredskapssjef for Ålesund kommune Albert E. Gjørtz.

bedre beredskap

Tidligere har Sivilforsvaret sitt lager ligget i Ystnesgata. Distriktssjefen forteller at de gamle lokalene var for små for den nye utvidede beredskapsstyrken og hadde for dårlig tilgjengelighet.

Sivilforsvaret har mannskap over hele landet, og er en viktig del av samfunnsberedskapen for Ålesund kommune. Oppgaven til beredskapsetaten er hovedsakelig å gi støtte til nødetatene ved store hendelser.

- Ålesund er den store motoren mellom Bergen og Trondheim. God beredskap i fylkets største kommune er veldig viktig for Sivilforsvaret, fortalte distriktssjefen da han klipper båndet.

Beredskapssjef i Ålesund kommune Albert E. Gjørtz ser positivt på endringene:

- Sammen med kommunens beredskapsplaner og samarbeidsavtaler med frivillige, slik som Røde Kors og Norske Kvinners Sanitetsforening (Ålesund Sanitetsforening), har vi nå et godt utgangspunkt for å kunne håndtere kriser, større hendelser og naturkatastrofer.