Bussene kan nå kjøre lovlig til Fjellstua

FjellstuaFra og med 1. april 2018 kan busser med 10 tonn akseltrykk kjøre lovlig fra Borgundvegen og opp til Fjellstua. Kommunen har fått innvilget søknad fra 8 tonn til 10 tonn.

Ålesund kommune søkte tidligere i år til Vegdirektoratet om å endre bruksklasse for veien opp til Fjellstua til 10 tonn akseltrykk. Veien er per dags dato klassifisert til 8 tonns bruksklasse.

- Veien er mye brukt av turistbusser i sommersesongen og en slik økning av bruksklassen er nødvendig, forteller virksomhetsleder for veg-, anlegg og park i Ålesund kommune, Oddvar Kongsvik.

Utbedrer for sikkerheten

I ukene fremover mot midten av april er kommunen i gang med litt lettere sprengnings- og asfalteringsarbeid på Fjellstua. Vegen skal utvides og utbedres slik at bussene slipper å rygge og kan kjøre rundt.

Fjellstua gravearbeid buss

- Arbeidet er et trafikksikkerhetstiltak og må gjøres for at sikkerheten under spesielt turistsesongen blir ivaretatt. Vi skal også grøfte og ta fjellnabber som stikker ut og er farlige for trafikken på strekninga fra Aksla til Fjellstua.

Trygt å ferdes

Området hvor arbeidet skal foregå er stengt av, noe som tilsier at selv om arbeidet er i gang, er det fortsatt trygt for deg som fotgjenger å ta turen opp til det populære utkikkspunktet.