Bli med på verdens vakreste nattevandring til Fjellstua

Norad Nattevandring i Ålesund illustrasjon webNorad arrangerer lørdag 21. april nattevandring for FNs bærekraftsmål i Ålesund. Nå håper de at hele regionen blir med og går for å sette søkelyset på bærekraftsmålene.

Nattevandringen gjør det mulig å oppleve Aksla på en måte man aldri har gjort tidligere.

- Bærekraftsmålene er en felles arbeidsplan for hele verden for å utrydde fattigdom, bekjempe ulikhet og stoppe klimaendringene innen 2030. For å symbolisere dette krafttaket skal vi lyse opp Norges mest ikoniske trapp i bærekraftsmålenes farger. Dette blir et spektakulært skue og en stemningsfull vandring som vi håper at mange vil bli med å oppleve, sier direktør i Norad, Jon Lomøy.

Vi gleder oss til å arrangere nattevandringen i Ålesund og gi folk fra regionen mulighet til å bli bedre kjent med bærekraftsmålene. De er verdens viktigste arbeidsplan og vi trenger alle med på laget for å få det til, fortsetter han.

Aktiviteter fra tirsdag til lørdag

I tillegg til nattevandringen blir det aktiviteter i bybildet i dagene før. Det blir satt opp en kunnskapsløype fra brosundet, gjennom byparken og opp trappene til Aksla.

Løypa er åpen allerede fra onsdag 18. april, slik at alle i Ålesund har mulighet til å lære mer om bærekraftsmålene før lørdagens nattevandring.

Trappen opp Aksla vil også bli lyst opp i dagene før nattevandringen, slik at man har mulighet til å ta en testtur eller få med seg hele løypa selv om man ikke kan delta lørdag. Ukens aktiviteter og nattevandring avsluttes med en stemningsfull konsert.

Samarbeid med The North West

Norad og Verdens vakreste nattevandring samarbeider også med konferansefestivalen The North West som arrangeres samme uke. Sammen skal de ha faglig innhold om FNs bærekraftsmål og et bærekraftig Ålesund.

- Samarbeidet med The North West gir oss muligheten til å utvide nattevandringen og inkludere et større faglig innhold rundt bærekraftsmålene. Fredag arrangerer vi sammen et stort bærekraftsseminar i Ålesund sentrum der temaet er hvorfor bærekraftsmålene er viktige for Ålesundregionen, sier Jon Lomøy.

Følg med på facebookarrangementet slik at du ikke går glipp av noe og hold av datoen 21. april!