Gjør som Janita og Håkon - bli byvert!

byverter

Midt i bybildet, sommeren 2017, var to ungdommer til god hjelp for rådville turister og hvermannsen i Ålesund. Nå har du også mulighet til å bli byvert.

Janita Birkely Elgaas (23) og Håkon Jerstad (21) forteller begge at sommeren i fjor var ganske så begivenhetsrik. I svarte uniformer og røde vester, med byvåpen og som Byvert – City host.

- Vi hjalp og veiledet turister og andre vi møtte i byen, sier Håkon.

- Det kunne være spørsmål om retning, hvor de fant attraksjonene, hvor kjøpesenteret er og hvilke restauranter som er å anbefale, ramser han opp.

- Ja, og så er jobben at byvertene skal assistere trafikkbetjentene, skyter Janita inn.

- Vi sjekket for eksempel at bobilene parkerte slik at det ble plass til flest mulig på parkeringsplassen, hjalp folk som ikke forsto betalingsautomatene og svarte generelt på spørsmål om parkering også.

Verdens beste sommerjobb

Det er Ålesund parkering som oppretta stillingene i fjor. Bakgrunnen er at de faste trafikkbetjentene stadig får spørsmål fra turister og hvermannsen om alt mulig. Med et godt samarbeid med Destinasjon Ålesund og Sunnmøre er byvertene til stor nytte i sommermånedene.

Janita og Håkon er i alle fall sikker på at sommerjobben var gull verdt, og begge håper ungdommene griper muligheten i år også.

- Vi så jo absolutt behovet etter sommeren i fjor, forteller Janita.

- For det finnes mange hjelpesløse turister rundt om kring, skyter Håkon inn mens han flirer.

Er du vår nye byvert?

Ålesund parkering ønsker seg noen som snakker norsk og engelsk eller tysk, om du snakker flere språk er dette bare en bonus.

Er du selvstendig og løsningsorientert, glad i å møte nye mennesker og fleksibel er sommerjobben din fra skoleslutt i juni frem til 18. august. Med søknadsfrist mandag 9. april.

Lurer du på noe er det bare å ta kontakt med Roar Salen på telefon 70 16 21 28 og søknaden kan sendes til