Utbedrer for buss på Fjellstua

Fjellstua gravearbeid bussOppe på Fjellstua er Ålesund kommune nå i gang med litt lettere sprengningsarbeid. Arbeidet er i forbindelse med at vegen skal utvides slik at bussen slipper å rygge.

- Vi er i gang med det forberedende arbeidet, ved å stenge av området og noen få maskiner på plass. Dette for å lage til en rundkjøring for bussene, forteller virkshomhetsleder for veg, anlegg og park i Ålesund kommune, Oddvar Kongsvik.

Han forteller at arbeidet skal vare i en stund fremover med et mål om å bli ferdig til cruisesesongen starter for fullt.

- Det må sprenges vekk litt stein for å utvide vegen slik at bussene kan kjøre rundt og så asfaltere. Vi ser for oss et tidsrom frem mot midten av april, forhåpentligvis siden asfaltprodusentene ikke starter opp før da.

Trygt og ferdes

Området hvor arbeidet skal foregå er stengt, noe som tilsier at selv om arbeidet er i gang, er det fortsatt trygt for deg som fotgjenger å ta turen opp.

Det vil også bli hengt opp plakater i nærområdet og i begynnelsen av trappene opp mot Fjellstua om at det nå pågår anleggsarbeid, både på norsk og på engelsk.