Ålesund i fyr og flamme 19.-21. januar

Bybrannvandring, foto Marit Brunstad

Det er klart for "Ålesund i fyr og flamme" fra 19.-21. januar. Det blir både bybrannspillet om Borgny, multimediashowet "Brosundet brenner" og den nattlige bybrannvandringen med Sindre Nakken.

Her er fullstendig program:

FREDAG 19. JANUAR

JUGENDSTILSENTERET
11-19: Jugendstilsenteret og Apotekeren Kafé holder åpent
18: Omvisning i Jugendstilsenteret
11-19: Reserver tidsmaskinen – reis tilbake til 1904

Kl. 18.00 premiere.

BROSUNDET BRENNER Kl. 19.00
(Publikum oppfordres til å stå på Dronning Sonjas plass)
Vi er offisielt i gang med den store bybrannhelgen i Ålesund sentrum og får med oss en helt ny utgave av det store multimediashowet "Brosundet brenner". Arrangør: Ålesund sentrumsforening.

AFTERPARTY TERMINALEN
Arr. Ålesund Sentrumsforening
Dersom du går glipp av "Brosundet brenner", eller vil se det en gang til blir det afterparty på Terminalen med visning av film av showet og liveopptreden med sirkusartister som danser mellom flammene i et eget ildshow! Gratis inngang, 18 år.

LØRDAG 20. JANUAR

MØT BRANNVESENET OG PRØV STIGEBILEN
12.00-14.00 Ålesund Brannvesen stiller tradisjon tro opp og er med på markeringen. På Dronning Sonjas plass kan du møte brannmenn, prøve stigebilen og være med på aktiviteter. Dans med brannbamsen Bjørnis kl 14.00
Arr: Ålesund Sentrumsforening.

ÅLESUND STORSENTER
Ansiktsmaling og hobbyverksted for barna fra kl. 12-15. Servering av brennsnut kl 13.00 og gode tilbud i butikkene!

KREMMERGAARDEN
Møt jungeldyrene kl. 12.00-15.00. Gode tilbud i butikkene.

BONDENS MARKED
Korsatunnellen kl. 11.00-15.00

BYVANDRING FOR HELE FAMILIEN
15.00-16.00 inviterer vi til gratis byvandring for hele familien. Hør den spennende historien om bybrannen. Tilpasset små ører. Start fra Kiperviktorget!
Arr: Sindre Nakken og Bypatrioten i samarbeid med Ålesund Storsenter og Kremmergaarden

JUGENDSTILSENTERET (Gratis inngang)
11-16: Jugendstilsenteret og Apotekeren Kafé holder åpent
11: Omvisning og maleverksted for barn med tema «ild og aske»
14: Omvisning i Jugendstilsenteret
11-16: Reserver tidsmaskinen – reis tilbake til 1904

BARNETEATRET VÅRT - ARBEIDEREN
Kl. 11.00 og 13.00 Mandarinsaft - i verdens hemmelige hage er en lekende og annerledes konsert, hvor vi blir kjent med Mandarinsaft sitt musikalske univers av fantasi og glede. I den hemmelige hagen bor apekatten. Den elsker å leke og klatre, og undrer seg over alle mulige rare ting. I sanger som Lillebror, Godteri og Fiskelykke synger Mandarinsaft om relasjoner, lek og humor. Gratis brennsnut.
Pris: 100 NOK Billetter: www.kulturialesund.no  og Børsen

Kl. 13.00 og 15.00

BRANNSNUT-NATTINE
Presis kl. 23.59 lørdag 20. januar spiller Aalesunds Ungdomsmusikkorps med venner på. Avholdshjemmet. En tallerken rykende «Brannsnut» er inkludert i denne trivelige oppvarminga til bybrannvandringa seinere på natta. Malvin Dalhus har spesialprodusert ei ny bildevisning og Jan Arild Hagen skal supplere. Musikken? Et knippe bypatriotiske allsanger, kvikke tyrolertakter og utvalgte smakebiter fra Borgny-musikalen. Småbord, løs tullprat og kos i godt lag. Billetter: www.tikkio.com

BYBRANNVANDRING MED SINDRE NAKKEN
Den årlige nattevandringen som samler tusenvis av mennesker for å gå i brannens fotspor er flyttet til nærmeste lørdag for å gi enda flere muligheten til å delta. Starter 02.15 i Nedre Strandgate. Ta med fyrstikkeske!

SØNDAG 21. JANUAR

BYBRANNSPILLET
Kl. 13.00: Opplev musikalen om Borgny i helt ny drakt. Passer for hele familien. Billetter og mer informasjon får du her:

Bygg byen i plastelina. Gratis boller og saft!

Gratis parkering i Kremmergaarden og Aksla parkering lørdag! Følg arrangementet Ålesund i fyr og flamme på Facebook.

"Ålesund i fyr og flamme" arrangeres av Bypatrioten, Ålesund Storsenter, Kremmergaarden og Sindre Nakken. I samarbeid med: Destinasjon Ålesund og Sunnmøre, Aalesunds Ungdomsmusikkorps, Ålesund Sentrumsforening, Jugendstilsenteret, Barneteatret Vårt og Kulturhuset Dragen.