App gjør det enklere å komme seg ut

friluft tilrettelagt utviklingshemmede 1DNT har de siste årene satset på turer for utviklingshemmede med stor suksess i flere lokalforeninger rundt om i landet. Nå finner du turer for Ålesund i egen app!

Søndag 14. januar gikk turen rundt Lillevannet i Ålesund, på holkeføre, og med matpause og aktivitet lagt til klubbhuset til Ålesund jeger- og sportsfiskeforening. Turen bød på mestring og hygge for alle deltagerne.

Ildsjel Eirik Dahl i DNT har utviklet FTU-appen og håper at flest mulig vil ta i bruk tilbudet her på Sunnmøre.

– For personer med utviklingshemminger er naturopplevelser lite tilgjengelige. Dette er et paradoks, da utviklingshemmede har ekstra stort utbytte av naturopplevelser. Målet med FTU-appen er derfor å gjøre det lett for alle å finne og bli med på arrangementene som dras i gang for denne målgruppa, sier Dahl.

friluft tilrettelagt utviklingshemmede skytebana

Daglig leder i ÅST, Linda Flem, sier de er glade for endelig å ha fått et tilbud til denne gruppen.

- Vi er i kontakt med flere lokallag av NFU på Sunnmøre, og vil jobbe for at flere legger sine turer inn i appen.

FTU

Friluftsliv, tilrettelagt for utviklingshemmede er et nytt initiativ i regi av Den Norske Turistforening (DNT). Ålesund-Sunnmøre Turistforening (ÅST) er i gang med søndagsturer en gang i måneden i samarbeid med Norsk Forbund for Utviklingshemmede (NFU) lokallag, Sans og samling.

Initiativtakernes visjon er å skape et tilbud for utviklingshemmede og deres familie, venner og støtteapparat. Tilbudet skal være tilgjengelig i alle årets sesonger.

Søk etter FTU i appstore for å finne appen.

ftu app