Rundt 490 sjekket inn på Campus Ålesund

SJEKKINN2017 TONEMOLNES 009Torsdag kveld var endelig den litt annerledes jobbmessa i gang og unge, samt voksne fikk målt tempen på jobbmulighetene i regionen.

Anne-Mette Liavaag som er arrangør fra Region Ålesund forteller at rundt 490 unge besøkte messa på NMK-bygget på Campus Ålesund, i tillegg til utstillere. Dette er et tall hun er svært fornøyd med, etter at 300 besøkte fjorårets første Sjekk inn-arrangement på Terminalen Byscene.

– Det har gått veldig bra. Responsen har vært god, og vi har fått signaler på at de fleste har truffet noe som var interessant for dem. Vi er også veldig fornøyd med bredden i år, med noe for enhver smak. Samtidig har vi også satset på å vise fram fritidskultur i regionen, forteller Liavaag, som mener det er viktig for bedriftene å tenke langsiktig, forteller hun til Sunnmørsposten.

Se et knippe bilder fra arrangementet i galleriet her.

SJEKKINN2017 TONEMOLNES 014

Et langsiktig perspektiv

– Sjekk inn må sees i et mer langsiktig perspektiv, der antall ledige stillinger i dag ikke er det mest sentrale. Nettverksbygging og det å få fram mangfoldet og alt regionen har å by på er vel så viktige som antallet ledige stillinger i dag, sier hun til avisa.

Etter arrangementet forteller hun at tilbakemeldingen fra bedriftene er at de besøkende er veldig beviste og offensive.

SJEKKINN2017 TONEMOLNES 004

Region Ålesund ønsker også at alle jobbsøkende som besøkte messa fyller ut evaluering- og registreringsskjema om de ønsker.

Viktig med tilbakemelding

- Her kan alle som ønsker det legge igjen kontaktinformasjon til bedriftene og fortelle hvilken bransje de er interessert i å arbeide i, som vil bli delt med bedriftene. I tillegg håper vi at de som deltok på torsdagens arrangement vil komme med noen kommentarer på sin  opplevelse av Sjekk inn 2017, fortsetter Liavaag.

Skjemaet finner du på vår skjemaside her.

SJEKKINN2017 TONEMOLNES 029