Tar båten til beste jobben

FB post pendlaren sjekkinn2017 1200x628pxlSol Slinning er kjerringa mot strømmen. Mange reiser fra Sandøy til Ålesund, men hun er den eneste som pendler med hurtigbåten fra Ålesund til Sandøy.

Uken starter med at hver mandag morgen kjører Sol Slinning fra Ålesund til Brattvåg, tar bilen over med ferja til Harøya og kjører til rådhuset. Der venter jobben på rådhuset i Sandøy kommune.

- Jeg hadde nok ikke sett for meg dette, ler hun og forteller at før hun ble ansatt i Sandøy kommune hadde hun bare vært på besøk på Ona en gang og at hun måtte ha grundig forklaring på hvor hun skulle møte til jobbintervju.

Sivilingeniøren ble permittert fra jobben i oljebransjen i Bergen, var innom et vikariat i en annen bedrift, men fikk så fast stilling som avdelingsingeniør i Sandøy kommune.

- Og det er både mer spennende enn jeg trodde og gir flere muligheter enn jeg trodde.

Helhetsbilde

Slinning forteller om en hverdag der hun får være med på mye forskjellig. Den ene telefonen kan gjelde om Kystverket får ha liggende et skip ved en kai i kommunen. Den neste kan være et spørsmål om hvem som eier et område der noen har funnet drømmejuletreet. Men så kan det også gjelde utvikling av vindenergi – som er det egentlige fagfeltet til Slinning.

- Jobben i Sandøy gir meg et fantastisk helhetsbilde. Jeg har lært utrolig mye siden jeg kom hit. Jeg får gjøre mye forskjellig og det er kort veg fra min jobb til beslutningstakerne.

Alle fordelene ved jobben gjør at det er verdt pendlingen mellom Ålesund og Sandøy, og selv om det blir lange dager er ikke alle dager verken like eller like lange. Mandag morgen tar hun bilen og ferja. Mandag ettermiddag tar hun hurtigbåten tilbake til Ålesund sentrum og hurtigbåtkaia som ligger bare et steinkast fra leiligheten der hun bor.

Tirsdag, onsdag og torsdag morgen pendler hun med hurtigbåten før hun tar bilen og ferja tilbake torsdag ettermiddag. Fredag er det hjemmekontor eller møter. På hurtigbåten til og fra blir det lesing eller strikking – eller jobbing.  Ekstra arbeidstimer på pendlerreisen kan avspaseres og nytes i form av fridager.

- Pendlingen fungerer veldig bra selv om det er langt. Jeg bruker å si at jeg liker jobben min veldig godt, men at jeg skulle ønske den var litt nærmere Ålesund.

Sjekk inn 2017

Sol Slinning er med sin pendling en bit av det store pendlepuslespillet som foregår i Region Ålesund hver eneste dag med 18.000 pendlerreiser mellom de syv kommunene som utgjør samarbeidet Region Ålesund og som står bak «Sjekk inn 2017». Jobbmessa ble arrangert for første gang i fjor.

Resultatet ble svært positivt med godt oppmøte, det ble knyttet kontakter, bygd nettverk – og for noen har dette endt med at de fikk jobb. I år blir også Sol Slinning med. Som representant for Sandøy kommune.

- Vi ønsker å fortelle om mulighetene som finnes i kommunen vår og i regionen. Region Ålesund er et sammensmeltet bo- og arbeidsmarked som vi håper enda flere vil få opp øynene for.

«Sjekk inn 2017» blir arrangert 28. desember i kantina på Norsk Maritimt Kompetansesenter. Rundt tretti bedrifter fra en rekke ulike bransjer og næringer er påmeldt i tillegg aktører fra kultur og fritid. Det blir også omvisninger på NTNU Maritimt Senter, ÅKP Blue Innovation Arena og Offshore Simulator Centre.

Sjekk inn er et samarbeid mellom Destinasjon Ålesund & Sunnmøre, Sunnmørsposten, ÅKP, NTNU i Ålesund, Studentparlamentet, Næringslivsutvalget for studenter ved NTNU i Ålesund, Ålesund Sentrumsforening, Haram nærings- og innovasjonsforum, Sykkylven Næringsutvikling AS, Næringsforeningen Ålesundregionen, Sula industri- og næringsforening, Giske næringslag, Skodje næringsforening, Bypatrioten Ålesund og kommunene i Region Ålesund.

Vil du vite mer? Besøk alesund.kommune.no/sjekkinn