Midt i blinken

FB post maria inger johanne sjekkinn2017For Maria Dahle Bekjorden og Inger Johanne Alnes er «Sjekk inn 2017» akkurat det som trengs for å sjekke ut mulighetene i arbeidslivet.

De to NTNU-studentene er ferdige med bacheloren til våren. Nå rettes øynene mot arbeidslivet.

- Vi er snart ferdige og skal søke på jobber. Da er et lavterskeltilbud som «Sjekk inn» der vi kan ta kontakt med bedrifter, få vite mer om hva de driver med og bygge nettverk, midt i blinken.

Maria Dahle Bekjorden tar bachelor i biomarin innovasjon og Inger Johanne Alnes blir byggingeniør. De er oppvokst i Ålesund og har studert i hjembyen. Nå tror de at det kan være lurt å reise ut for en perioden.

- Men vi ønsker å se hvilke muligheter det er i regionen, for vi skal uansett tilbake. Vi har et liv her. Det vil vi alltid ha. Det kan vi ikke komme unna, smiler de.

Passe stor by

Bekjorden og Alnes peker på flere fordeler ved å bo på Sunnmøre.

- Vi har venner, familie og nettverk her. Og så er det selvsagt den fine naturen. Men så er det også selve byen. Ålesund er en akkurat passe stor by, verken for stor eller for liten. Her er alltid noe å gjøre, men byen er ikke så stor at du blir anonym. Og byen vokser. Tilbudet innen idrett, musikk og kultur… Her er noe for alle. Det er veldig fint.

De to studentene peker også på arbeidet med å gjøre Ålesund til Norges fiskerihovedstad som noe positivt. Det samme er Norsk Maritimt Kompetansesenter og innovasjonsarbeidet som blir gjort der.

De som kommer hit vil bli

De er klare til å komme hjem. Og forteller at medstudenter som har flyttet til byen fra andre steder i landet gjerne ønsker å bli værende

- De sier at de trives og vil gjøre det de kan for å finne seg en jobb og bli her.

Derfor peker Maria Dahle Bekjorden og Inger Johanne Alnes på behovet for «Sjekk inn» også i skoleåret.

- I romjula er det fint for unge, voksne som bor her og de som er hjemme på juleferie, men vi skulle gjerne hatt med oss de studentene som kommer tilbake etter sine juleferier andre steder i landet. Utover våren skal vi søke jobber og da hadde det vært lurt om også medstudentene våre fikk møte og snakke med bedrifter de er interesserte i. Vi vil jo at flest mulig skal få se alle mulighetene på Sunnmøre!

Sjekk inn 2017

Men Bekjorden og Alnes er iallfall klar til samlingen 28. desember. Da blir det «Sjekk inn 2017» i kantina på Norsk Maritimt Kompetansesenter. 32 bedrifter fra en rekke ulike bransjer og næringer er påmeldt i tillegg aktører fra kultur og fritid. Det blir også omvisninger på NTNU Maritimt Senter, ÅKP Blue Innovation Arena og Offshore Simulator Centre. Vil du vite mer? Besøk alesund.kommune.no/sjekkinn

Sjekk inn er et samarbeid mellom Destinasjon Ålesund & Sunnmøre, smp.no, ÅKP, NTNU i Ålesund, Studentparlamentet, Næringslivsutvalget for studenter ved NTNU i Ålesund, Ålesund Sentrumsforening, Haram nærings- og innovasjonsforum, Sykkylven Næringsutvikling AS, Næringsforeningen Ålesundregionen, Sula industri- og næringsforening, Giske næringslag, Skodje næringsforening, Bypatrioten Ålesund og kommunene i Region Ålesund.