Framtidsretta pasientforløp

Pasisentforløp Ola og Olaug illustrasjonÅlesund kommune er med i eit samarbeid for å sikre gode og forutsigbare tenester for eldre og kronisk syke.

I samarbeid med helseføretaket, alle kommunane i Møre og Romsdal og brukarrepresentantar saman med KS og Folkehelseinstitutte,t har eit viktig arbeid med læringsnettverk for å sikre heilskapelege helsetenester for den eldre multisjuke pasient starta.

Læringsnettverk

Med læringsnettverk vil vi betre

• Overgangen frå sjukehus/kommunal institusjon til heimen, eller oppstart av heimetenester
  • Forstå kva som er viktig for pasienten og bruke dette som grunnlag for tenestene vi tilbyr
  • Systematisk, tverrfagleg oppfølging
  • Innhentinga av pasientane sine opplevingar og nytteverdi av oppfølginga

Læringsnettverket består av tverrrfaglege forbetringsteam ved alle sjukehusa og i 30 kommunar i Møre og Romsdal. Satsinga legg vekt på å flytte fokus frå å spør «Kva er i vegen med deg?» til «Kva er viktig for deg?». Det at pasienten/brukaren gjer eigne val legg til rette for meistring, og understøtter pasienten som ein medansvarleg og aktiv part. Det viktigaste med dette spørsmålet er ikkje å sleppe alle ressursar fri, men å sentrere innsatsen om det som faktisk er viktig og som verker for pasienten. Det er eit mål og utvikle pasientforløpet der ein sikrar systematisk oppfølging.

Arbeidet i læringsnettverka bygger på professor Anders Grimsmos arbeid med Heilskapleg pasientforløp i heimen (HPH) som blei gjennomført i Trondheim/Orkdalsregionen.

Felles løft

Læringsnettverk for gode pasientforløp for eldre og kronisk sjuke starta i oktober 2017 og skal pågå fram til våren 2019, med om lag 200 deltakarar frå sjukehus og kommunane i Møre og Romsdal. I kvar kommune er det oppretta Forbedringsteam som deltek i læringsnettverket.

Arbeidet med å legge til rette for framtidsretta pasientforløp i Ålesund kommune involverer alle brukere, pårørende og ansatte innen helse og velferd. Alle sine bidrag er viktige for å sikre brukaren sitt behov for heilhetlege, koordinerte og trygge tenester.

Vil du vite meir? Ta kontakt med rådgiver for helse og velferd, Line Strømsvik.