MOT til å glede-dagen

MOT til å glede-dagen 201723.november er MOT til å glede-dagen. Ungdomsskolene i Ålesund skal  markere dagen og oppfordrer alle til å benytte dagen til å spre glede!

Hvert år arrangeres MOT til å glede-dagen den 23.november. Ungdommer og voksne over hele landet har denne dagen et felles mål: Spre glede!

spre glede, oppfordrer MOT-skolene

Ungdomsskolene i Ålesund skal selvsagt markere MOT til å glede- dagen i år igjen. Det blir vafler og boller! Det blir aktiviteter, selvfølgelig med oppfordring til å glede andre. Ved Kolvikbakken ungdomsskole skal UngMOTivatorene sammen med 8. klassene ha fjørerydding for å glede andre.

- MOT til å glede-dagen handler om å ha MOT til å bry seg om andre. Et viktig stikkord er: tenk enkelt! Gled bussjåføren, gode venner, naboen, farfar på aldershjemmet, læreren, bestemor som sitter alene, klassekamerater, butikkansatte, kollegaer eller barna i barnehagen, sier UngMOTivator Tengel Fredriksen.

MOT tror at nøkkelen til et varmere og tryggere samfunn er robuste ungdommer, som inkluderer alle. MOT oppfordrer derfor til å ha ekstra fokus på å sørge for at ALLE er inkludert ved å kanskje gå litt utenfor komfortsonen.

- Det enkleste er kanskje å glede bestevenninnen eller et familiemedlem, men jeg vil oppfordre alle til å tenke litt utenfor boksen under årets MOT til å glede-dag. Kjenner du noen som sitter alene og som ikke har så stort nettverk rundt seg, så er det akkurat dem du skal huske på i dag. Ha litt ekstra fokus på å si hei, gi et smil, en tommel opp og kanskje til og med en klem til noen som trenger det. Det kan kreve litt ekstra MOT, men glede smitter og verdien til sammen blir veldig stor.

Gled noen du også, vær med på å gjøre dagen til årets varmeste dag!

Hva er MOT og MOT til å glede-dagen?

• MOT er en holdningsskapende organisasjon og verdifokusert ungdoms- og samfunnsbygger.
  • Viktigste innsatsområde er MOTs program i ungdomsskolen og videregående skole. Partneravtaler med over 250 skoler.
  • MOT til å glede-dagen har blitt arrangert siden 2004.

MOTs dokumenterte resultater er mindre hyppig mobbing, færre ungdom uten en eneste venn, mindre psykiske vansker og mindre hyppig rusmisbruk.

Med MOT til å glede andre - skrevet av ungdomsskoleelev

UngMOTivator Tengel Lia Fredriksen, som er elev i 9c ved Kolvikbakken ungdomsskole har skrevet denne teksten i anledning MOT til å glede-dagen 2017:

Du! Ja, du ja!

Har du noen gang tenkt på at det smilet du gir til en annen, kan være det eneste smilet en person får i løpet av dagen?

Har du noen gang tenkt på hvor godt det er å møte noen som ser deg i øynene og sier hei?

Har du noen gang tenkt på hvordan dagen din hadde vært uten venner og familie rundt deg som du vet er glad i deg uansett hva du har oppnådd den dagen?

Har du noen gang tenkt på at det ikke bare er barn som utestenger og kan føle seg utenfor, men også voksne?

Du skal aldri undervurdere effekten av de små bidragene du kan gi til et mer inkluderende samfunn. I MOT jobber vi for å skape robuste ungdommer som inkluderer ALLE, slik at ingen skal føle seg ensomme eller utenfor. Det krever toleranse, aksept av forskjellighet og trygge miljø der unge og voksne gjør hverandre verdifulle. Det krever også MOT. MOT til å bry seg om de rundt seg, og faktisk se dem. Se dem med et smil, et nikk og et hei. Inkludere alle, det er noe av det vanskeligste å spør om noen vil være med, men det viktigste! Det er små ting, som vi vet kan bety mye.

I dag arrangeres MOT til å glede-dagen over hele landet. Flere tusen ungdommer er med på å spre glede. Ved å glede andre med enkle midler kan vi skape et varmere lokalsamfunn for alle. Så send en SMS til noen du er glad i. Ring noen du ikke har snakket med på lenge. Ta en kaffekopp med naboen du ikke ser så ofte.

Og husk: Vi greier bare å forhindre utenforskap og skape et inkluderende samfunn dersom både voksne og ungdom, viser mot og tar ansvar. Prøv det på din jobb, ha en dag der du sir en fin ting til noen, eller noe i den duren der!

Kjære alle sammen: Ha en fin MOT til å glede-dag!