Jul i Ålesund

Julebyen Ålesund - julelys på ApotekertorgetI tiden fremover mot jul bugner det av arrangement du kan delta på for å komme julestemning! Se hva du må få med deg...

Mange planlegger arrangementer i førjulstiden. Vi har samlet de vi har kommet over, og oppdaterer artikkelen etterhvert som vi får ny informasjon.

Se hva som står på programmet i byen og bydelene våre:

9. og søndag 10. desember

Det store julemarkedet i korsatunnellen i Ålesund sentrum holder åpent lørdag 9. og søndag 10. desember. Utstillere fra hele regionen, kortreist mat, håndverk, organisasjoner og underholdning. Åpnes med juletoner fra Aalesund Soul Children kl. 11.00.

Bli med inn i H.C. Andersens tindrende og vakre eventyrverden i denne rørende historien om et juletre. Det er teaterlørdan og Arbeideren kulturgus og Barneteateret Vårt byt på "Et juleeventyr". Forestilling kl. 11.00 og 13.00.

Det er endelig klart for "Putti Plutti Pott" og for 26. året på rad er de klare! Dette er en juletradisjon for mange, premieredato er lørdag 9. desember og strekker seg utover til 15. desember.

Putti 2016 Arne Rovick

torsdag 14. desember

Nattåpent i Ålesund sentrum. Ålesund Storsenter, Kremmergaarden og flere av byens enkeltstående butikker lager god stemning i sentrum til sent sent på kveld.

Den årlige julekonserten for Moljegapet blandakor finner sted i Skarbøvik kirke kl.19.30. Velkommen til "Kling no klokka" hvor musikalske gjester er Tor Haram og hans kulturskole elever Imre Dragset og Jacob Sewerin. Johan Sewerin trakterer klaveret.

Det blir Julebingo Deluxe Pluss på Terminalen med Jann Leite fra kl. 19.00. Han kjører denne gangen er lengre omgang hvor alt kan skje! Forvent en bingokveld som oser av julestemning og Jann lover at han vil være ekstra gavmild siden jula er på trappa.

16. og søndag 17. desember

Jugendstilsenteret og KUBE arrangerer juleverksted fra 12.00 til 15.00. Du kan dekorere ditt eget tøynett, lage julepynt og finne julestemninga.

Søndag 17. des inviteres du til "Jul i gågata". Gata fylles med julestemning, aktiviteter og opplevelser. Butikkene er åpne. Musikk, bål, nisser og mye mer.

onsdag 20. desember

"Snowing on my piano" ble laget ut fra et ønske om ro og fred i jula, og en pause fra stress, gavehysteri og det å måtte være så voldsomt lykkelig hele tiden. Bugge Wesseltoft senker og roer stemninga på Parken kulturhus fra kl. 19.00.

torsdag 21. desember

Det blir dobbel Julequiz! På Terminalen byscene står Ante og Lars klare med en smørje av spørsmål om jul, musikk og allmennkunnskap. Arrangmentet starter kl. 19.00.

Radio Ålesunds store sønn Haakon Sørvik inntar Teaterfabrikken med den årlige julequizen. Detpepperkaker, gløgg, god stemning og premier over en lav sko. Dørene åpner 18.00, quizstart kl. 20.00.

advent Eatvegrov006

22. desember

Nørvøy Ungdomskorps ønsker velkommen til Julenattiné i Volsdalen kirke fredag 22. desember fra kl. 23.00. Maria Holand Tøsse er solist og Håvard Sveås er dirigent.

Romjula

Det blir Romjulsimpro med Ålesund Improteater onsdag 27. desember. Dette er teater uten manus og det lages teater av høy (og lav) kvalitet på direkten. Ta med deg en venn eller ti. Dørene åpner kl. 19.30!

28. desember er det "Sjekk inn". Årets happening og jobbmesse for alle som vurderer å flytte hjem til Sunnmøre og Ålesund. Sted: NMK kl. 17.00 til 20.00 Gratis inngang!

øvrig

I tillegg kommer en rekke fantastiske konserter og forestillinger på byens mange små og store scener. Se www.kulturialesund.no.

Flere aktiviteter?

Er det mer som foregår som bør komme med på listen vår? Send oss gjerne en mail med tips til