Våre fargespillere skal opptre i Bergen

Fargespillere reiser til Bergen. Bakerste rad fra venstre: Karoline, Semira, Alleni og Birte. Foran fra venstre Aslak, Nasrin og Bianca. Helt fremst står Elia. Seks ungdommer fra Ålesund skal i helgen være gjesteartister på Fargespill-forestillingen i Grieghallen.

Det var i Bergen Fargespill startet for 13 år siden. Fargespill, som er et multikulturelt kunstprosjekt der barn og ungdom fra hele verden medvirker i musikalske forestillinger, har blitt så populært at det har spredd seg til flere byer.

Til årets forestilling i Bergen har de invitert gjesteartister fra Fargespill-Kristiansand, -Larvik, -Trondheim og –Ålesund.

Spente fargespillere

Tidlig fredag morgen var de klare for avreise fra Ålesund - Alleni Musimenta (Kongo), Nasrin Maxamed (Somalia), Elia Tulinayo (Kongo), Bianca Atanasiu(Romania), Semira Salih (Eritrea) og norske Aslak Waage. Sammen med Karoline Isaksen og Birthe Roth Olsen, som er kunstnerisk ledere for de unge fargespillerne.

- Det som er så kjekt med å være med på fargespill, er at vi lager mange forskjellige sanger fra forskjellige kulturer, fortalte Semira.

- Og så får vi venner fra så mange land, la Elia til.

Hektisk helg i Bergen

- Når vi ankommer Bergen i formiddag, skal vi rett på øving, forteller Karoline. - Først på Villa Fargespill, deretter i Grieghallen på lørdag.

Gjengen fra Ålesund skal opptre på tre nummer i Grieghallen. To av disse er felles med artistene fra de andre byene.

- Vi skal også vise frem et nummer alene. Tittelen «Muta mojer» er fra Kongo, og det handler om å dyrke jorda, fortalte Elia. Denne synger de i videon her.

- Vi har fått øvd inn tekstene på fellesnumrene, men i helga må vi øve inn dansen og bli samkjørte med de andre deltagerne, fortalte Karoline.

- Ja, dette blir "blod, svette og tårer", mente Birthe.

«D eg E»

Forestillingen har fått tittelen «D eg E», og handler om identitet. Om ungdommens vanskeligste og viktigste prosjekt – å finne ut hvem du er. Gjennom musikk og dans som spenner fra Hip hop til Halling, finner Fargespillerne balansen mellom røtter og nye impulser i sin søken etter D eg E. Tekstforfatteren denne gangen er den bergenske hip hop-artisten Lars Vaular.

- Forestillingen i Grieghallen på søndag er utsolgt, sa Karoline. -Og på mandag skal Grieghallen fylles to ganger av skoleelever.

- Dette blir en kjempefin erfaring for oss alle. Vi var veldig fornøyde med vår egen forestilling, men vi regner med å lære mye fra proffene i Bergen.

Vi ønsker fargespillerne fra Ålesund lykke til!