Klangen av Sunnmøre

ulfrstad klangen av sunnmoreHar du hørt om komponisten Marius Ulfrstad fra Ellingsøya? I anledning 100-årsjubileumet til Norsk Komponistforening, har Ålesund Symfoniorkester et musikkprosjekt om denne mannen. Søndag 29. er det konsert!

100-årsjubileumet er en viktig milepæl i norsk musikkhistorie. Komponistforeningens mål for jubileet er å feire det uhørte, ta vare på historien, hylle den frie tanken, og å gi publikum nye og viktige møter med kunstmusikken.

Lars Thomas Holm er mannen bak Ulfrstad-prosjektet, som startet tilbake i 2015. Marius Ulfrstad er nemlig Ålesunds ukjente komponist!

Holm er musikkforsker og kunstnerisk leder for symfoniorkesteret i Ålesund, og brenner for at Ulfrstads verk skal få bli hørt.

- Målet er å ivareta arven og historien rundt en av Sunnmøres og Norges viktigste komponister fra mellomkrigstiden. Også er det å ta for seg Ulfrstads liv og virke som komponist, samt et flaggskip for orkesterets mål og utvikling i de kommende år.

Gjennoppdaget klaverkonsert

Ulfrstads verker er med i konsertserien «Klangen av Sunnmøre». Som er en del av Komponistforeningens 100-årsjubileum nå i 2017.

Søndag 29. oktober klokken 18.30 kan du få med deg Ulfrstads verk i Parken kulturhus.

Vil du kjøpe billetter til konserten? Ta en titt på hjemmesiden til kulturialesund.no.