Noe å glede seg over

lisbeth og trond verdensdagen psykisk helse 2017Fyll opp følelsestanken, fortalte psykolog, foredragsholder og forfatter Trond  Haukedal. Tirsdag 24. oktober var det markering av verdensdagen for psykisk helse.

Rådgiver i Ålesund kommune Lisbeth Dorthea Slyngstad og Trond Haukeland var begge fornøyde med markeringen.

Haukeland holdt tre foredrag, for ungdomsskolene i kommunen og et siste, for en full bystyresal. Alle foredragene med samme kjerne - glede og gode følelser som grobunn for god psykiske helse.

- Vi bruker for mye energi på å være redd for å drite oss ut. Tenk heller på det gode.

presentasjon verdensdagen psykisk helse 2017

gleden ikke alltids tilstede

- Alle vi mennesker har en følelsestank som regelmessig må fylles opp med kjærlighet, anerkjennelse og ros. Når vi er gode mot hverandre. Slik bygger vi opp gode selvfølelser, fortalte Haukeland.

- Vi er også eksperter på å behandle selvfølelsen vår dårlig. Et retorisk spørsmål er da; ville du behandlet en god venn på samme måte som du behandler deg selv?

Årets tema er "Noe å glede seg over", og det var Mental helse Ålesund, Landsforeningen for pårørende innen psykisk helse (LPP) og Ålesund kommune som inviterte på kaker, kaffe og foredrag fra den anerkjente psykologen.

trond haukeland verdensdagen psykisk helse 2017