Bli med å rydd marint søppel

2. plastflak poser og sekkerDette er plast funnet i strandsona. Fremover blir det full fart i arbeidet med å rydde langs Borgundfjorden, Ellingsøyfjorden og i Giske. Blir du med å bidra du også?

- Når mange samarbeider og koordinerer innsatsen er det stort engasjement, sier Eirik Johan Kårby.

Han leder friluftsrådets prosjekt med å registrere og koordinere innsamlinga av marint søppel.

Friluftsrådet, Ellingsøy Idrettslag og Plastfritt Giske samarbeider med Årim og Bingsa, etter midler de har fått fra Miljødirektoratet.

Oppfordring til folket

Og i løpet av vel en måned er 48 tonn søppel samla opp! Mesteparten kom fra Hatleholmen utenfor Langevåg.

- Friluftsrådet har avtale med Bingsa og Årim om å levere alt innsamla søppel uten at det koster noe. Vi deler ut sekker og henter dem enten med båt eller bil, forteller Kårby.

Litt kort fakta:

• Marint avfall er søppel - spesielt plast - som på ulike måter havner i havet.
  • 15 % av søppelet flyter til enhver tid rundt.
  • 15 % skyldes i land
  • Mens hele 70 % synker ned på habunnen og utgjør en stor trussel for alt liv i havet.

Er dette noe du vil være med på? Kårby oppfordrer deg gjerne til å ta kontakt med friluftsrådet over telefon 977 09 653 eller besøk hjemmesiden deres http://www.friluftsraadet.no

13. glassflasker