Et landhandleri midt i sentrum

IMG 8622

- Jeg elsker å strikke og drive med håndarbeid, og da er det ekstra kjekt at folk nå kan få glede av arbeidet også, sier Tone. "Handlekroken" er den nye håndarbeidsbutikken til Skansen aktivitet.

Butikken skal være til begeistring for de som er kreative og for kanskje deg som liker håndarbeid med sjel. Og alt er skikkelig hjemmelaget, avslører Tone.

- Det beste med Skansen er arbeidsrommet her, da er vi ei lita håndarbeidsgruppe som skravler og har det fint sammen.

- Også blir det litt strikking privat også selvfølgelig.

Aktivitørene Therese Vidhammer og Sissel Drågen ved Skansen forteller at produktene fra arbeidsrommet måtte få bli satt pris på i en ordentlig butikk.

- Hos oss er det kanskje 160 mennesker innom i uka. Folk kommer innom på møter, tar seg en kaffe, spiller spill eller bruker lokalene som et pusterom - likevel har alle på en eller annen måte lagt merke til det flotte håndarbeidet som lages her hos oss, sier Therese.

IMG 8614

- Motiverende er det da at vi fikk spikra, skrudd, malt og laget til en liten butikk som kunne åpnes i dag for å markere verdensdagen for psykisk helse.

Handlekroken

Med et, nesten antikt, kassaapparat fra Nordmøre ligner butikken nå et lite landhandleri - midt i sentrum. Eller nærmere bestemt Sorenskrivers Bulls gate 17.

- Med åpninga får vi litt blest og vi vet at de som er hos oss, som Tone som er kjempe flink til å strikke, får vist frem det flotte arbeidet sitt. Det er skikkelig stas, sier Sissel.

- Det er rett og slett verdens beste arbeidsplass!

IMG 8599

- Og ikke minst er folk med på å hjelpe oss å produsere mer, smiler Therese.

Et åpent sted å være

I butikken er det salg av luer, puter, sokker, tennbrikketter, forkler og mye mer. Men selv om Skansen nå huser en liten håndarbeidsbutikk, er det ikke bare strikking som foregår i lokalene.

Skansen aktivitet er nemlig et sted hvor det er lett å stikke innom. Et lokale som tilbyr positive opplevelser for de med psykiske helseplager.

20171004 105712

- Vi har flere aktiviteter slik at alle som vil kan bruke tilbudet forskjellig. Fra golf til matlaging, så vi har et vidt sprekter, forteller Therese.

Skansen aktivitet er åpent mandager og onsdag til fredag, for på tirsdager er det turdag, mellom klokken 09.30 til 15.30.

- Det viktigste er at de som kommer innom finner noe de kan glede seg over.

IMG 8601

Har du lyst til å besøke butikken eller kanskje få en oversikt over hva som rører seg på Skansen aktivitet?

Følg gjerne facebooksiden deres https://www.facebook.com/skansenaktivitet/ eller se mer om Skansen aktivitet her på hjemmesidene våre.