Det åpne rommet

Fojaeen Parken Kulturhus KveldstidFojaeen på Parken kulturhus skal bli blåst liv i igjen! Med eget kjøkken, servering og scene skal dette bli et helt nytt og åpent rom for alle de som besøker kulturhuset.

- Målet er å utvide det kulturelle tilbudet i huset, samt bedre fasiliteter for publikum, og også bedre muligheter for å ha lukkede arrangement av ulik karakter, forteller Hans Pareliussen som er kulturhusleder i kommunen.

Etter at det ble klart at Ålesund kunstforening flyttet ut fra kulturhuset, har kulturavdelinga jobbet med planer for ny bruk av lokalene.

Hva skal skje?

Kort fortalt tar kulturhuset over driften av etasjen. XL Group AS setter opp eget finansiert kjøkken, og vil stå for servering og bevertning på åpne og lukkede arrangement.

- Her kan folk leie lokalene til bryllupsfest, seminarer og mye mer.

- Vi har fått støtte fra Norsk kulturråd til å forbedre akustikken i rommet, og etablere scene.

Foajescena blir for forestillinger og arrangementer som ikke passer inn i det store formatet i hovedsalen.

- Dette blir et spennende løft, sier Pareliussen.

Planlagt byggestart er 18. desember i år, med ferdigstillelse i slutten av mars 2018.