Europeisk Mobilitetsuke 2017

Mobilitetsuke 2017 web

16. september er det offisiell åpning av Ålesund kommunes midlertidige byutvikling- og mobilitetskontor i Kongens gate 13. Gjennom uka blir her flere arrangement.

Europeisk Mobilitetsuke er fra 16. til 22. september og byer over hele Europa deltar. Hovedbudskapet for uka i 2017 er "Miljøvennlig, smart og felles transport".

Midlertidig byutvikling- og mobilitetskontor

Midlertidig byutviklingskontor web

Ålesund kommune oppretteter et midlertidig byutvikling- og mobilitetskontor hvor ansatte vil være tilstede lørdag 16. september og 18.-22. september. I lokalet i Kongens gate 13 (gågata) blir det åpent fra 10-16 og det blir utstillinger, temamøter og mulighet til å snakke med ansatte fra blant annet plan og bygning. I samarbeid med Ålesund sentrumsforening har vi planlagt en rekke aktiviteter denne uka.

På programmet i Ålesund står dette:

Lørdag 16. september:

• Midlertidig byutvikling- og mobilitetskontor holder åpent 10.00-15.00
  • 12.00: Offisiell åpning av Europeisk Mobilitetsuke med ordfører Eva Vinje Aurdal i pavoljongen. (Kulturinnslag)
  • Bylørdag i sentrum
  • G-max har egen stand utenfor lokalet og tilbyr enkel servicesjekk av gir, bremser, krank etc på sykler og låner ut el-sykler for utprøving.
  • Gratis vafler og kaffi.
  • Borgund vgs. dekorerer paviljongen og utsmykker gågata. De skal også ha noen aktiviteter for barn og unge i området.
  • Parking(DAY) - Vi setter ut et tøft sykkelstativ formet som en bil som dekker en en parkeringsplass i sentrum. Denne blir stående under hele mobilitetsuka og syklister er velkommen til å ta den i bruk. Plassering blir foran Korsatunnelen på St.Olavsplass.

test el-sykler

Lørdag 16. september stiller G-max på stand utenfor Byutviklingskontoret i gågata. Stikker du innom med sykkelen din kan du få en enkel servicesjekk av gir, bremser, krank etc og teste ut noen el-sykler.

Mandag 18. september:

• Åpent midlertidig byutvikling- og mobilitetskontor, kl. 10.00-16.00.

Tirsdag 19. september:

• 12.00: Kom innom i lunsjen  - ta med deg matpakke og treff ansatte.
  • 17.00: Temamøte om tilrettelegging for sykkel: «Det kan bare gå riktig vei for Ålesund». Foredrag fra Mats Mikael Larsen, fagpolitisk rådgiver i Syklistenes landsforening. Grete Valen Blindheim, prosjektleder for gang- og sykkelsatsing i Ålesund kommune orienterer om dagens situasjon og rammene for videre sykkelplanleggging.

Onsdag 20. september:

• 08.15-10.00: FROKOSTMØTE med evaluering av gateterminal 2016. Dørene åpner kl. 8.00 og møtet starter kl. 08.15.

Torsdag 21. september:

• 12.00: Kom innom i lunsjen  - ta med deg matpakke og treff ansatte.

• 17.00: Temamøte: «Hva gir Bypakke Ålesund tilbake? Få mer informasjon om kollektiv-, gang- og sykkeltiltak i bypakken.  Kommuneplanlegger i Ålesund kommune Liv Kjersti Finholt og Ole Kristian Birkeland fra Statens vegvesen informerer. (Enkel bevertning)

Fredag 22. september:

• Åpent midlertidig byutvikling- og mobilitetskontor, kl. 10.00-14.00
  • 12.00: Kom innom i lunsjen  - ta med deg matpakke og treff ansatte.
  • Bilfri dag: Bli med å sette sykkelrekord fredag 22. september. Vi ønsker å sette dagsrekord i antall syklister forbi telleskiltet i Fagerlia. Blir du med å sykle? Ved busstoppet mot sentrum i Fagerliga står et telleskilt for syklister. På Bilfri dag 22. september oppfordrer Ålesund kommune alle som kan til å bidra om å sette ny dagsrekord på antall syklister. Ålesund kommune står ved telleskiltet mellom kl. 07.30 og 08.30 og deler ut en overraskelse til de som sykler strekningen fredag 22. september.

Samarbeid med borgund vgs

Ålesund kommune samarbeider med Borgund videregående skole, VG 2 og VG 3 interiør ved Design og håndverkslinja om utsmykning av gågata og paviljongen under Europeisk Mobilitetsuke.

Instagram konkurranse

Ålesund kommune inviterer ansatte og innbyggerne i kommunen til å delta i en instagram-konkurranse med flotte premier. Fra 16.-22. september oppfordrer vi deg til å gå, sykle, eller reise kollektiv til jobb og skole. For å delta i konkurransen må du ta et bilde av deg selv på vei til jobb og tagge med #miljøvennligtiljobben / #miljøvennligtilskolen og  #mobilitetsukaÅlesund. Da er du med i trekningen av flotte premier som aktivitetsbånd, lampe til sykkelen og mer. Vinner trekkes fredag 22. september.

Følg arrangementet på Facebook

Facebook-siden til Ålesund kommune har vi opprettet arrangement for Europeisk Mobilitetsuke.