Litt skummelt og litt gøy

velkommen sfo

Rundt 570 spente barn har i disse dager sin første dag på skolen. Barna vi møtte på skolefritidsordningen på Åse skole er noen av dem.

Solfrid Marie Farstad er baseleder ved SFOen på Åse skole, på formiddagen onsdag 2. august har de en barnegruppe på 7 barn.

I dag leker de litt inne og ute.

- Dette er slik at barna får en myk og trygg start på skolen, det er halve dager med to puljer og 5 voksne.

- Noen av foreldrene er også med på tilvenninga, og vi ser at det ikke bare er barna som er spente, smiler Farstad.

I år er det 43 barn som kommer fra barnehagene som begynner i 1. trinn på Åse skole.

klatrer i trær

- Flere fra nabolaget mitt

Hvordan er det å starte på skolen?

- Det er litt skummelt og litt gøy egentlig, jeg kjenner flere fra gata hvor jeg bor, som jeg kan leke med her på skolen. Men det er mange nye barn også!

- Vi har en del fra barnehagen min som skal begynne her på skolen. Jeg gleder meg til nye venner, men er glad jeg har noen venninner fra før.

jente på disse

Er det noe dere ser frem til da, som for eksempel lekser?

- Åh! Vi fikk mattebok på barnehagen og den har jeg gjort ferdig!

- Også nå kan jeg sykle til og fra skolen med storebroren min som går her. Jeg fikk lov til å gå når jeg gikk på barnehagen hvis han fulgte meg, men nå gleder jeg meg til å kunne sykle!

- Men du, kommer mamma snart?

Solfrid Marie Farstad: Hun kommer snart vet du, vil du hjem da?

- Jeg vil hjem å spille på tv-en, jeg har komt skikkelig langt på spillet!

fotball

SFO

Ålesund kommune har tilbud om skolefritidsordning før og etter skoletid for 1.-4. årstrinn, og for barn med særskilte behov på 1.-7. årstrinn ved alle skoler.

Skolefritidsordningen skal legge til rette for lek, kultur- og fritidsaktiviteter med utgangspunkt i alder, funksjonsnivå og interesser hos barna. Skolefritidsordningen skal gi barna omsorg og tilsyn.

tvillinger