Skal lære barn om sjøvett

Redningsselskapet og Salaby sin nettside om Sjøvett.

Vet du hvordan du skal oppføre deg ute på sjøen, eller hvordan du bør reagere hvis uhellet er ute? Redningsselskapet og Salaby har lagd skolesider for å lære bort sjøvett.

I 2016 fyller Redningsselskapet (RS) 125 år, og i den anledning har Salaby sammen med RS lagd  skolesider for å lære elever om sjøvett og viktigheten av å vite hvordan man skal oppføre seg på sjøen.

I dette undervisningsopplegget får elevene jobbe både sammen og individuelt, for å lære mest mulig om sjøvett. På sidene finnes nyttige ressurser for å samtale og å lære om sjøvett, sjøvettreglene, trafikkregler på havet og begreper til sjøs. I tillegg tar sidene opp miljøspørsmålet som handler om plast i havet – et tema som er mer aktuelt enn noensinne.

Filmer, tekster og fakta

Sidene er selvforklarende og enkle å ta i bruk. Ressursen er bygget opp med filmer, fakta, lesetekster og digitale øvelser for felles eller individuell aktivitet, og kan brukes til å fylle en dobbel undervisningstime – eller mer dersom skolen/læreren ønsker det.

Alt innhold vil være tilpasset elevenes nivå, slik at læreren kan bruke innholdet i ulike klassetrinn fra 1.-10. trinn. For de yngste elevene vil hovedfokus være rettet mot å skape en grunnleggende forståelse for hvordan man kan være trygg på sjøen, og hva sjøvettreglene sier. For de eldste elevene er fokus i like stor grad rettet mot hva man må kunne for å få båtførerbeviset, og viktigheten rundt dette. I tillegg tas det her opp problemstillinger knyttet til alkohol til sjøs, og hvordan man kan forberede seg til lavere risiko.

Besøk skolesidene om Sjøvett