Advarer mot padling under bryggene

Kajakkbilde web

Havnekaptein Anders Bjørdal advarer kajakkpadlere mot å bevege seg under brygger eller for nært cruiseskip. - Båtpropeller og båttrafikk skaper vanngjennomstrømming som gjør det livsfarlig, sier han.

Anders Bjordal webÅ utforske under byens brygger har vært en farlig aktivitet som har pågått lenge.

- Å padle under byrgger er livsfarlig, sier Anders Bjørdal, havnekaptein i Ålesundregionens havnevesen.

På grunn av båtpropeller og mye båttrafikk fram og tilbake blir det skapt en enorm vanngjennomstrømming som lett tar med seg en liten kajakk. Det er også viktig å ikke gå for nært cruisebåtene både når de ankommer og ligger til kai.

Ålesund kommune og Ålesundregionens havnevesen oppfordrer derfor til at folk tar ansvar og unngår å ferdes under byens kaier.