Starter utrulling av nye målere

Mørenett kampanje, Slutt på maset

Innen 1. januar 2019 skal alle strømkunder i Norge få installert nye automatiske strømmålere. I Ålesund kommune starter arbeidet etter planen i slutten av august.

Hele 64.000 nye strømmålere skal byttes ut i Mørenett sitt område frem mot årsskiftet 2018/2019. Dette blir en krevende jobb, som etter hvert vil føre til flere fordeler for oss som kunder.

Med nye automatiske strømmålere:

• Slipper du å lese av strømmåleren og du får samtidig bedre oversikt over forbruket ditt.
  • Varsles strømbrudd automatisk til nettselskapet, noe som kan innebære kortere rettetid.
  • Åpnes muligheten for tilleggstjenester som gjør det enklere for deg å styre strømforbruket ditt.

Utrulling bydel for bydel

Arbeidet med å skifte ut målerne starter etter planen i Ålesund kommune i slutten av juli. Først ute er Ellingsøy, så følger Nørve, Aksla, Aspøya, Skarbøvika, Hessa, Gåseide, Hatlane, Åse, Spjelkavik, Brusdal, Breivika og Emblem. I flere av disse områdene, og i andre kommuner, vil arbeidet gå parallelt. Det er forventet at alle i Ålesund kommune skal ha fått installert nye målere i løpet av høsten 2018.

Det er firmaet Bratseth, som har fått jobben med å gjennomføre målerbyttene på vegne av Mørenett. Disse vil ta kontakt med den enkelte husstand for å avtale tidspunkt for målerbyttet.

I Mørenett sitt område er det titusenvis av målere som skal byttes - og dette blir en krevende jobb. De håper derfor at flest mulig kan tilpass seg det tidspunktet for målerbytte som Bratseth foreslår. Dersom du likevel må endre tidspunkt, vil du få informasjon fra Bratseth om hvordan du kan gjøre dette.

Hvordan fungerer måleren?

De nye automatiske strømmålerne registrerer hvor mye strøm du bruker hver time i døgnet, og sender automatisk informasjon om dette til nettselskapet èn gang i døgnet. Derfra går informasjonen videre til en nasjonal datasentral (Elhub) som har ansvar for den videre informasjonsflyten til strømleverandøren og eventuelt til andre tjenesteleverandører som du ønsker skal få tilgang til måledataene dine.

Mer informasjon

Mer informasjon om de nye automatiske strømmålerne og målerbytte finner du på www.morenett.no under menyknappen «Smart strøm». Du finner også informasjon og svar på spørsmål om de nye målerne på www.sluttpamaset.no I tillegg er det opprettet en nasjonal informasjonsside der du kan få mye god informasjon på  www.nymaler.no