Gir gågata til de gående

Kongens gateI løpet av denne uka vil gågata i Ålesund sentrum bli mer gågate. Det har vært mulig å levere varer heile døgnet, nå blir det begrensa mellom 08.00 og 11.00.

Gågata i Ålesund, Kongens gate, er blitt ei blomstrende kafé- og butikkgate, med mange barnefamilier, turister og andre besøkende som tusler på brosteinen, ser seg rundt og koser seg.

Det har vært et problem at det ikke har vært begrensninger for vareleveringene i gata. Det har vært fritt frem for store lastabiler i gata, heile døgnet. Det har ikke vært uproblematisk forteller Tore Rekdal, avdelingsingeniør hos Veg, anlegg og park i Ålesund kommune.

tore rekdal portrett                                          - Gågata er naturligvis ofte full av folk, og varelevering heile dagen fører til trafikkfarlige situasjoner for de myke trafikantene. Det er også en stressituasjon for sjåførene som leverer varer når varebilene er omgitt av myke trafikanter, sier han.

Han forteller at kommunen har vært i dialog med alle leverandørene til gågata og at de stiller seg positive til tidsavgrensinga i varelevering.

- Vi håper at også de forretningsdrivende i gågata vil se på dette som et positivt tiltak og at de innarbeider rutiner som gjør at vareleveransene kan foregå i det tidsrommet som er gitt, fortsetter han.

Reglene for vareleveranse vil gjelde heile året.

- Erfaring viser at det blir forvirrende for folk å forholde seg til forskjellige regler ut fra årstidene, så dette blir ei heilårsordning, avslutter Rekdal.

Når skiltet kommer opp i løpet av uka vil Ålesund parkering få beskjed slik at de er ekstra oppmerksomme på gågata. Politiet blir også varsla.