Sommer på svømmehallen

BadevakteneVedlikehold og kursing har stått på agendaen til Moa svømmehall de to siste ukene. Mandag 2. juli åpner de dørene for badegjestene.

Det er stor aktivitet hele uken på Moa svømmehall, fra 06.00 - 22.30 i ukedagene og 08.00 - 19.30 i helgene. I tillegg til vanlig publikumsbading er det mange aktiviteter der - alt fra skolesvømming, grupper med fysioterapi, pensjonistbading, babysvømming og organisert idrett.

- Vi må ha et grundig teknisk vedlikehold årlig, forteller driftsleder Endre Helgå. – Dette gjør vi i slutten av skoleåret, som har vist seg å være den tiden der vi ikke rammer så alt for mange badegjester.

I år har svømmehallen vært stengt fra 19. juni til 2. juli.

- Det har vært full nedvask av hele svømmehallen, flere steder har det blitt malt og vi har pusset opp benkene i garderobene, vi har teknisk vedlikehold av anleggene og installering av tekniske enøk-tiltak.

Allsidig badevakt.

Kompetanse viktig

I denne perioden er også de ansatte blitt kurset og testet.

- Badevaktene skal sørge for publikums sikkerhet i et bade- og svømmeanlegg, og må kunne grunnleggende livredning og førstehjelp, forteller Helgå. – I tillegg til den grunnleggende utdannelsen som kreves før de begynner her, må de ha jevnlige førstehjelpskurs. Forrige uke ble derfor avholdt det årlige hjertestarterkurset.

Å være badevakt er en fysisk krevende jobb og du må ha gode svømmeferdigheter.

-Vi har felles svømmetrening ukentlig og hvert halvår må alle badevaktene bestå kravene i en obligatorisk kompetanseprøve, sier han. Hele 12 badevakter gjennomførte denne testen nå.

Livredning - en del av kompetanseprøven for badevaktene.

Ny nettside

Moa svømmehall har også foretatt en oppgradering av nettsiden, som ble lansert denne uken. Se www.moasvommehall.no.

- Nå er vi klar til å ta imot badegjester igjen fra mandag om alt går etter planen, sier Endre Helgå, som håper at folk liker nettsiden og følger Moa svømmehall på Facebook.

Om det skulle være slik at vi må nødt til å forskyve noe åpningsdatoen, så vil vi legge ut melding om dette på nettsidene våre og Facebook.