Hva skjer på Sunnmøre i august?

Bilde fra båtfestivalen 2014

Sommeren er ikke helt over og derfor har vi har samlet en oversikt over sommeraktiviteter i Ålesund og de nærmeste kommunene. Send oss gjerne flere tips.

ÅLESUND

AUGUST

"Sommershowet - Faktor 4" 4. og 5. august.

Ina Breivik, Astrid Overaa og Henrik Overaa Bjørnson er klare for å trimme lattermusklene i sommershowet "Faktor 4". NB: Showstart 18:00. Teaterfabrikken.

Norske og engelske omvisninger i Jugendstilsenteret og i Ørnulf Opdahls "Vintersolverv".

Omvisningene på norsk får du med deg kl. 13.00 den 6, 13, 20 og 27. august. Samme dager kl. 14.00 er det engelske omvisninger. Jugendstilsenteret og KUBE.

Sommerkonsert med Kai Krakenberg 6. august.

Orgelhits fra England, Frankrike og Canada. Kai Krakenberg, orgel. Ålesund kirke.

Fjord Cadenza - Klassiske perler 9. til 13. august.

Opera pub, klassiske perler og kunstutstillinger. Fjord Cadenza sin visjon er å være en profesjonell konsertarena der stjerner samarbeider med unge talenter. Velkommen til nok en fantastisk festival – Skodje 9. til 13. august.

Postgirobygget kan du høre i Ålesund 11. august.

Det blir ikke sommer uten Postgirobygget. I tjue år har de gledet tusenvis av publikummere med et stadig større repertoar av sanger om sol, øl og solbrune jenter – sanger som både yngre og eldre publikum kan, elsker og synger med på. Fredag 11. august er de tilbake på Terminalen Byscene!

Jugendfest 18. og 19. august
Festival med blant andreKygo, Tiësto, Highasakite, Galantis og Ronan Keating. Color Line Stadion.

Det blir Jugendfest Afterparty 18. og 19. august på Terminalen Byscene.

Sommerkonsert i Borgund kyrkje 20. august.

Sigmund Hjelset tar med to egne instrumenter til Borgund Kirke for å presentere musikk fra cembaloets gullalder: Et fransk cembalo etter Blanchet/Taskin for musikk fra 1700-tallet og et flamsk instrument basert på Rückers for 1600-talls komponistene.

Ålesund Ølfestival 25. og 26. august.

Ålesund Ølfestival arrangeres i år for tredje året på rad under Den Norske Matfestivalen i Ålesund.

Den Norske Matfestivalen i Ålesund 24.-26. august
Salgsboder, demonstrasjoner, konkurranser, seminarer og konferanser. Ålesund sentrum.

Verdens overdosedag 31. august.

Dagen er til for å minnes de døde og forebygge nye dødsfall. Dagen markeres med musikk, foredrag og lystenning. Fri aldersgrense og fri entré. Terminalen Byscene.

SULA

Langevågsdagane 2017, 19.-20. august.
Tradisjonelle bygdedagar med sykkelløp, musikk, rømmegrøt, lotteri og mykje meir. Røde Kors-huset.

Devoldbanen juli - august
Holder åpent lørdag og søndag alle helgene i juli og første helga i august. Devoldfabrikken.

SKODJE

Fjord Cadenza 9.–13. august:
Kunstutstilling på Jentekolonien, klassiske perler, Eva Weel Skram, Operapub, gudstjeneste og mye mye mer.

ØRSKOG

Ørskog Bluesfest 31. august til 3. september.

Send oss gjerne tips:

Har du tips til flere aktiviteter, festivaler og arrangementer send oss på: