Byen får millionstøtte

02 Kulturhavnen School_JajaArchitects- Med for eksempel sjøtrappene i Kulturhavna er sørsideutbygginga i gang, og det er svært gledelig, forteller en opprømt ordfører, Eva Vinje Aurdal.

I illustrasjonen over ser du en idèskisse over trappene i Kulturhavna med den planlagte videregående skolen i bakgrunnen, som endelig er vedtatt å bygge.

6. juni fordelte nemlig regional- og næringsutvalget i Fylkeskommunen ut 25. millioner kroner til konkrete byutviklingsprosjekt i Ålesund, Molde og Kristiansand.

Ålesund fikk 9 450 000 kroner ut av potten og om halvannet til to år kan sjøtrappene, kai og uteareal allerede være i bruk på Sørsida. Nesten slik du ser det illustrert fra JaJa Architects.

Utløser en utvikling

- Dette er et viktig bidrag fra fylkeskommunen for videre byutvikling i Ålesund, sier Aurdal.

For i tillegg til å være den nye skolens uteområde, kan området brukes til konserter, aktiviteter for barn og unge, kunstformidling og så mye mer.

Dette blir en ny og spennende møteplass forteller plan- og bygningssjef Ole Andreas Søvik.

- I tillegg til å bli "hjertet" i Ålesund vil Kulturhavna bli en katalysator for videre utvikling av området for boliger, kulturaktiviteter og turisme.

Sørsida

Prosjektet har en kostnadsramme på litt over 20 millioner kroner og vil finansieres gjennom anleggsbidrag fra Sørsideskolen/Kulturskolen, Ålesund kommunale eiendom og i tillegg til byutviklingsstøtte - BRM.

Arealet strekker seg fra Kiperviktorget til Hotel Waterfront opp langs Brosundet til Dronning Sonjas plass.