Er du kjip nok?

avogtil kjipe foreldreVåg å være kjipe foreldre! I familier med klare regler om alkohol, drikker tenåringen mindre.

Ålesund kommune er AV-OG-TIL-kommune, og har et ekstra fokus på alkoholforebygging og holdningsskapende arbeid.

I den anledning setter vi nå, sammen med alkovettorganisasjonen AV-OG-TIL, et spesielt søkelys på den noen ganger kjipe jobben med å være tenåringsforelder.

Forskning viser at i familier hvor de har klare regler om alkohol, drikker tenåringen mindre, og de drikker mer forsiktig. Et godt råd er derfor å snakke med tenåringen om alkohol og ha klare regler. Det handler kort og godt om å være både kjip og kjærlig i møte med barna våre.

Kjipeforeldre.no

Det er lettere sagt enn gjort, men sammen står vi sterkere. Derfor har AV-OG-TIL laget en nettressurs som kan bruke på foreldremøter. Det finner du på kjipeforeldre.no/ressurser

Dersom du vil lese mer om temaet, få innspill til hvordan du selv kan prate med din tenåring om alkohol eller rett og slett sjekke om du er en kjip nok forelder selv, så gå inn på kjipeforeldre.no

Gjennom samarbeidet med AV-OG-TIL jobber Ålesund kommune målrettet med alkoholforebygging for godt alkovett blant oss ålesundere. Vil du vite mer om AV-OG-TIL kan du gå inn på avogtil.no