Nettstedskart |English|
Ålesundkommune logo 246px
Ålesundkommune logo sidestilt 50h

Nyheter fra Ålesund kommune

Pressemelding om Bingsa Næring fredag 5.5

Bingsa web3

Rådmannen mener det er viktig at saken rundt Bingsa Næring blir belyst med en etterforskning av teamleder. Torsdag 4.5 sendte Ålesund kommune en anmeldelse til politiet for mulig straffbart forhold.

 
Pressemelding fredag 5. mai


Rådmannen viser til tidligere omtale om kommunerevisjonens gjennomgang av de kritikkverdige forholdene som er avdekket ved Bingsa Næring.

I formannskapets møte den 2. mai opplyste rådmannen at hun kontinuerlig ville vurdere om det er grunn for å gå til politiet og be om etterforskning av enkeltpersoner.  Rådmannen har torsdag 4. mai konkludert med at det er nødvendig med en slik etterforskning av teamleder ved Bingsa Næring, Per Oskar Slinning. Det er oversendt en anmeldelse til politiet for mulig straffbart forhold, jf. Straffeloven §387.  

Bakgrunnen for politianmeldelsen er at Ålesund kommune ønsker at saken blir belyst gjennom en etterforskning.  Det er nødvendig å få avklart hvorvidt det har skjedd straffbare forhold knyttet til at OK Entreprenør har utført arbeid på Bingsa uten skriftlig avtale, og at samme entreprenør har utført arbeid hos Per Oskar Slinning privat. Teamleder ved Bingsa Næring Per Oskar Slinning er innforstått og enig i en slik anmeldelse.

Inntil videre er Per Oskar Slinning tatt ut av sin stilling som teamleder ved Bingsa Næring.  Siden denne saken nå er lagt til politiet, vil det ikke bli ytterligere kommentarer til denne politianmeldelsen.


Astrid Eidsvik
Rådmann i Ålesund kommune
5. mai 2017

 Kontakt oss

Sentralbordet 70 16 20 00 (kl. 08.00 - 15.45)
 
Post: Postboks 1521, 6025 Ålesund
Besøk: Keiser Wilhelms gt. 11, 6003 Ålesund

Åpningstider
Kontaktinformasjon
Organisasjon

Org.nr.  942 953 119