Kjenn din egen by 2018 - åpent rådhus

Ansatte utenfor rådhuset, Marit Brunstad

Søndag 22. april deltar Ålesund kommune på "Kjenn din egen by". Vi åpner opp rådhuset og inviterer deg med på omvisning hver hele time mellom 12-15, og det vil bli servert gratis vafler.

"Kjenn din egen by" søndag 22. april betyr gratis inngang til en rekke attraksjoner, gallerier og bedrifter. Arrangøreren inviterer spesielt omlandet til å ta turen til Ålesund by for å bli enda bedre kjent med severdigheter og tilbud. Benytt anledningen og vær turist i egen by!

Åpent rådhus – omvisning og gratis vafler

Ålesund kommune åpner opp rådhuset og gir guidet omvisning kl. 12.00, 13.00, 14.00 og 15.00. Møt opp i resepsjonen i 1. etg litt før hver hele time. Det blir også servering av gratis vafler fra kl 12.00-15.00. Omvisningen tar ca 1 time og våre guider tar dere med i kriker og kroker på rådhuset.

Få med deg alt som skjer

• Byvandring med Sindre Nakken fra Øvre Utstillingsplass kl. 12.00.
  • Ålesund bibliotek, Fargelegging og andre aktiviteter for barna.
  • Jugendstilsenteret-  åpent for publikum, gratis inngang.
  • Waldehuset- kl. 13.00. Gratis vafler til alle.
  • IKA - Interkommunalt Arkiv, Kirkegata
  • Aalesunds Museum- lag ditt "Uræd"-egg, og delta på Ålesundskviss.
  • KHÅK-gratis inngang. Utstilling med Ragnhild Søvik og Gisle Harr. Gratis kaffe/te.
  • Sunnmøre Museum, Borgundgavlen - gratis inngang. Foredrag kl. 13.00 "Rutebilhistorisk forening" v/Petter K. Ulvestad.
  • Trankokeriet. Byens hyggeligste skattekammer med kaffe og lefser, samt nærkontakt med krykkjene på vinduskarmen.
  • Tito- Magic- gratis inngang. Tito tar en liten pause fra øvingen til semifinalen i Norske Talenter og åpner dørene for publikum fra kl. 12.00-16.00 i Nedre Strandgate 10.
  • Interkommunalt arkiv for M&R. Omvisning i arkivdepoet hver halve time fra 12.00-16.00. Søk slekta, se digitalisering i praksis, søk i fotodatabaser og kulturdatabaser.
  • Scandic Parken Hotel. Frokostbuffet fra kl. 10.00-12.00. Barn kr.100.- voksne kr.150.- pr pers.
  • Ingrids Glassverkstad: Åpner offisielt verkstedet i Einarvikgata for besøkende. De som vil kan på eget ansvar på prøve å håndtere varmt glass på ulike måter.
  • Fellsverket Dragen. Star Wars-get togheter fra kl. 14.00. Se eget program.
  • Sunnmørsposten. Visning av animasjonsfilmen «Spøkelsesgarnet» for barn i auditoriet. (Temaet er plast i havet).  Visning av reportasjer gjennom VR-briller. Grafiker-veteraner demonstrerer gamle trykketeknikker og formidler avishistorie «Slik bør førstesida i Sunnmørsposten se ut» Både små og store kan tegne sin egen førsteside.Forsyn deg med bøker. (Vi lager et bord med nye og gamle bøker som gis bort). Rundtur i avishuset.
  • SS «Christian Radich». Åpent mellom 13.00.-14.00.- Storneskaia.
  • Kraft i Løvenvoldgata. Gratis fingermat.
  • Color Line- Aafk, Tenk å få lov til å dykke ned i fotballhistorier!
     Aafk kan friste med historie heilt tilbake til 1914. Om du e nysgjerrig på gamle regnskap, eller om det e antall kampa en oldefar spilte for laget så kan man få tak i alt ditte i Aafk sine arkiv.
     Tid: 15:00-17:00
     NB! Inngang ned trappa ved inngang 10.
  • Galleri Artifex, Apotekergata
     Galleri Artifex viser originalkunst av en rekke anerkjente kunstnere. Her finner du samtidskunst og klassisk, eldre kunst, i skjønn forening. Hans Dahl, Askevold, Thaulow, Stein Kåre Nygård, Finn Magne Grande med flere. Galleriet fører også antikviteter av særdeles høy kvalitet og har blant annet en av Norges største samlinger av emalje og sølvarbeider fra rundt 1900. Et eget rom er viet gullsmeden Marius Hammer's fantastiske arbeider, de fleste i jugendstil. Galleriet har også ervervet en unik samling eiendeler tilhørt Keiser Wilhelm II av Tyskland. Hjertelig velkommen innom for en kunstopplevelse.
  • View the fjords" turistkino - Lorkenesgata 1 - gratis inngang
     Vær en av de aller første til å se den fantastiske filmen laget av Fuglefjellet og de vakre bildene fra Steve Røyset og Kjell Audun Hagen. Stikk innom de splitter nye lokalene vis à vis Arbeideren.
  • Bypatrioten
    Besøk teltet på Apotekertorget og delta på Byquiz!

Kjenn din egen by er et samarbeid mellom Marit Brunstad, Sponland Foto, Destinasjon Ålesund & Sunnmøre og Bypatrioten. Følg arrangementet "Kjenn din egen by" på facebook.