Kjenn din egen by - åpent rådhus

Ansatte utenfor rådhuset, Marit Brunstad

Søndag 23. april deltar Ålesund kommune på "Kjenn din egen by". Vi åpner opp rådhuset og inviterer deg med på omvisning hver hele time mellom 12-15, samt gratis vafler.

"Kjenn din egen by" søndag 23. april betyr gratis inngang til en rekke attraksjoner, gallerier og bedrifter. Arrangøreren inviterer spesielt omlandet til å ta turen til Ålesund by for å bli enda bedre kjent med severdigheter og tilbud. Benytt anledningen og vær turist i egen by!

Åpent rådhus – omvisning og gratis vafler

Ålesund kommune åpner opp rådhuset og gir guidet omvisning kl. 12.00, 13.00, 14.00 og 15.00. Møt opp i resepsjonen i 1. etg litt før hver hele time. Det blir også servering av gratis vafler fra kl 12.00-15.00. Omvisningen tar ca 1 time og våre guider tar dere med i kriker og kroker på rådhuset.

Få med deg alt som skjer

• Vi starter som alltid med byvandring. I år er så heldige å ha fått med selveste Harald Grytten. Oppmøte kl. 12.00 ved Ålesund Kirke.
  • NRK Møre og Romsdal, Parkgata 13.00-15.30. Omvisning i radio- og TV-studio.
  • Ålesund bibliotek er åpent fra 12.00 -16.00, de kan by på kjempekjekk bokkino kl. 14.00.
  • Redningsselskapet har åpent hus og publikum kan komme ombord i to redningsskøyter. Denne dagen kan du også sjekke redningsvesten din!
  • Bøkkerverkstedet i Moloveien
  • Fiskerimuseet
  • Bankskøyta
  • Bypatrioten Bylab, Kipervika 27. Kom innom for en prat om byen din, gi oss gode tips eller bare hør om alt det vi styrer med. Vi serverer vafler og kaffe.
  • Trankokeriet
  • Jugendstilsenteret: 11.00-16.00 Gratis inngang, 15.00 Omvisning i Jugendstilsenteret. Tidsmaskinen går kontinuerlig gjennom dagen. Åpen kafé med hjemmebakte kaker og lokalprodusert kaffe.
  • Waldehuset-Gratis omvising og is til barna. Åpen kafé.
  • IKA - Interkommunalt Arkiv, Kirkegata
  • Turistinformasjonen
  • Aalesunds Museum
  • Galleri Artifex
  • KHÅK: Vi viser en flott gruppeutstilling med 10 kunstnere, maleri, grafikk, smykker og kunsthåndverk. I tillegg er det en flott mulighet til å se maleri fra Stiftelsen Kjell Holms Kunstsamling, blant annet Nikolai Astrup, Adolph Tidemand og Gustav Wentzel, og til å se vårt store utvalg grafikk
  • Sunnmøre Museum, Borgundgavlen . Åpent museum 12-16 også Middelaldermuseet hvor vi oppfordrer alle til å ta turen innom den nye utstillinga.
  • Så er det Fritid 2017 i Sparbanken Møre Arena (Billetter)

Kjenn din egen by er et samarbeid mellom Marit Brunstad, Sponland Foto, Oddhild Breivik og Anita Nøring, Destinasjon Ålesund & Sunnmøre og Trine Klemetsen, Bypatrioten. Følg arranegementet "Kjenn din egen by" på facebook.