Miniguide til organisasjoner

turgjenger. Illustrasjon: Augon JohnsenEr du kasserer i en organisasjon eller et idrettslag? Sjekk vår miniguide om hvilke plikter dere har som arbeidsgiver.

Idrettslag og ideelle organisasjoner går ofte under benevnelsen «ikke skattepliktig». Betingelsen er at laget eller organisasjonen «ikke har erverv til formål».

Organisasjonen har imidlertid plikter som arbeidsgiver. Organisasjoner og lag over en viss størrelse kan ha årsregnskapsplikt og bokføringsplikt. Hvis organisasjonen ikke er bokføringspliktig, skal den føre en lønningsliste for hver mottaker av lønn eller annen godtgjørelse slik at lønnsopplysninger kan gis i a-melding og kontrolleres av skattemyndighetene.

Lurer du på hvordan ditt idrettslag eller organisasjon skal gjøre dette? Sjekk miniguiden "Idrettslag og ideelle organisasjoner - plikter som arbeidsgiver" (pdf), som Nordre Sunnmøre kemnerkontor nå har utarbeidet.

Arbeidsgiveres rapporteringsplikt

Skatt for frivillige og ideelle organisasjoner (Skatteetaten)