Gratulerer med dagen!

WASPs and B 17 Photo James Vaughan flickr some rights reserved editedÅlesund kommune gratulerer alle kvinner med den internasjonale kvinnedagen. I Ålesund er det flere arrangement.

8. marskomiteen i Ålesund markerer kvinnedagen med samtale, opplysning og kunnskapsdeling på Teaterfabrikken i Ålesund klokka 19.00.

Samtale 1: Kvinner i yrkeslivet
Kine Berild Norheim - Stipendiat i forskerskolen i innovasjon- innovasjonsledelse og strategi.

Samtale 2: Vold i nære relasjoner
Shruti Sharma jobber som lege på Avdeling for fødselshjelp og kvinnesykdommer og på overgrepsmottaket på Ålesund Sykehus.

Samtale 3: Innvandrerkvinner
Vigdis Thoresen fra virksomhet flyktning har 20 års erfaring fra arbeid med flyktninger og asylsøkere i Ålesund.

Eldrid Schrøder Kvalvik vil lede samtalene og det vil bli musikalske innslag av Lena Nymark og Dag-Filip Roaldsnes.

Arrangementet er initiert av Elise Gjærde og er et resultat av et samarbeid med representanter fra alle politiske partier i Ålesund bystyre, ungdomspartiene, studentparlamentet ved NTNU, Røde kors og Norsk folkehjelp.

Stein i Borgundkyrkja

Borgund menighet inviterer til 8. marsarrangementet "Stein". Gudstjenesten

Gudstjenesten vil synliggjøre ulik bruk av stein. Vi bygger murer mellom mennesker, hus, vern eller minnesmerket over døde. Gjennom vil også rette oppmerksomheten mot steining av mennesker. Amnesty International arbeider for å påvirke myndighetene i Iran til å avskaffe denne straffemetoden, og kollekten vil gå til nettopp Amnesty.

Mary Rowland er liturg, og det musikalske står Kjetil Kvangarsnes og Ketil Strand for. KFUK-gruppa inviterer til kveldsmat i menighetshuset etterpå.

Damene først

Næringsforeningen arrangerer i dag konferanse av og for damer der forretningskvinner i alle bransjer og nivå i regionen vår, samt kvinnelige avgangsstudenter er invitert. Årets tema er Kvinner og entreprenørskap.