Kunst i nye omgivelser

Oljemaleri av mann fra utstillingen UNDERGRUNN

Bilder, ord og betong flettes sammen til en uvanlig kunstopplevelse i utstillingen UNDERGRUNN. Den kan du oppleve, i nettopp en undergang.

I undergangen mellom rådhuset og rutebilstasjonen i Ålesund kan du frem til 10. mars oppleve kunstner Trine Røssevolds bilder, og komme dem så nært du bare vil. Kunstneren håper at omgivelsene skal gi en annerledes totalopplevelse enn hva kunst i et galleri gjør.

Røssevold har jobbet med ideen i 1,5 år og alle bildene er laget spesielt med tanke på dette prosjektet. Ettersom alle bildene i utstillingen er originaler, har det vært knyttet spenning til om bildene får henge i fred. Så langt har det eneste tegnet på nattlig aktivitet ved utstillingen vært en tom ølflaske, kan hun fortelle.

Mer enn bilder

Kunstner Røssevold leser dikt ved et bilde i utstillingen UNDERGRUNN

I utstillingen får du oppleve mer enn bildene. Hver dag kl. 12.00 og kl. 19.00 er kunstneren på plass for å ha performance av forskjellig karakter. Tekstene som fremføres er skrevet av Røssevold selv, og spesialskrevet til hvert enkelt bilde. På kvinnedagen 8. mars har Røssevold invitert tidligere student ved Ålesund Kunstfagskole, Marius Vartdal, til å lese en egen tekst. Ikke en gang Røssevold selv vet hva han har valgt ut.

På fredag 10. mars blir det avslutning og finale på utstillingen, forteller Røssevold. Hun har ikke bestemt hvordan det skal bli enda, så for å finne ut det, må man nesten ta turen og få med seg en spesiell kunstopplevelse.