Tilbud om HPV-vaksine

ill: vaksine med sprøyte Hvis du ikke rakk å ta HPV-vaksina for de oppsatta datoene i år, ønsker helsestasjonene nå at du tar kontakt og avtaler tid og sted.

Kvinner født i 1991 og seinere får gratis HPV-vaksine i Norge. Tilbudet er midlertidig og varer i en toårsperiode fra høsten 2016.

Tilbudet i Ålesund var avsatt med faste datoer og tider. Helsestasjonene så derfor at etterspørselen var så stor, at de nå ønsker deg å ta kontakt for å avtale passende tid for å ta din vaksine.

Vaksinasjonen består av tre vaksinedoser gitt i løpet av 6 -12 måneder og må derfor startes opp innen utgangen av 2018. 2. dose gis minst 1 måned etter 1. dose. Siste dose gis minst 5 måneder etter 2. dose.

Fyll ut registreringsskjema på forhånd

Helsestasjonene ønsker gjerne at du fyller ut docxregistreringsskjema før du tar HPV-vaksina.

Ålesund kommune har tre helsestasjoner:

• Sentrum helsestasjon ( tidligere Klipra, Skarbøvik og Elllingsøy helsestasjon)
    - Sentrum Familiesenter, Korsegata 4 . tlf. 70 16 43 20
  • Moa helsestasjon
    - Moa Familiesenter, ved siden av Amfi-kjøpesentrene på Moa, retning mot vest. Tlf. 70 16 45 40
  • Blindheim helsestasjon
    - på Blindheim helsesenter, Skarpetegvegen. Tlf. 70 16 40 20

Om vaksina og HPV

Vaksinene som tilbys heter Cervarix, og beskytter mot HPV 16 og 18 som er årsak til 70 prosent av alle tilfeller av livmorhalskreft.

Den kan også gi delvis beskyttelse mot infeksjoner ved noen andre HPV-typer.

Derfor anbefales HPV-vaksine til alle unge kvinner som ikke tidligere er vaksinert.

Les mer om HPV-vaksina og vaksinasjonsprogrammet: