Tilbud om HPV-vaksine

ill: vaksine med sprøyteOnsdag 14. juni kan du ta HPV-vaksinering på Sentrum helsestasjon og 15. juni på Moa Helsestasjon.  Datoer opplyst i går var feil og vi går nå ut med ny informasjon.

Kvinner født i 1991 og seinere får gratis HPV-vaksine. Tilbudet er midlertidig og varer i en toårsperiode fra høsten 2016.

Vaksinasjonen består av tre vaksinedoser gitt i løpet av 6 -12 måneder og må derfor startes opp innen utgangen av 2018. Vaksinasjonen består av tre doser: 2. dose gis minst 1 måned etter 1. dose. Siste dose gis minst 5 måneder etter 2. dose.

Stor pågang

Det er gledelig at det er mange som har ønsket å benytte seg av  tilbudet om gratis HPV-vaksinering. Gjennom våren har det vært en rekke vaksineringsdager og det gjenstår nå to dager for vaksinering av dose 3, 13. juni og 26. september.

Fyll ut registreringsskjema på forhånd

Dersom du ikke har fylt ut docxregistreringsskjema kan du gjøre dette og ta med ferdig utfylt skjema til vaksineringsstedet.

Sentrum helsestasjon 14. juni
13.00 - 17.30
Moa helsestasjon 15. juni
13.00 - 17.30

Vaksineringen krever ingen reservasjon på forhånd, og vil foregå fortløpende ved oppmøte. Det vil være kølapp sysrtem. Ventetid må derfor påberegnes. Du må ha personnummer tilgjengelig ved vaksinering.

Oppmøtesteder

Sentrum Helsestasjon – Korsegata 4, 6002 Ålesund, 1. etg (Reisevaksinasjon) og
Moa helsestasjon – Vestmoa 6, 6018 Ålesund.

Om vaksina og HPV

Vaksinene som tilbys heter Cervarix, og beskytter mot HPV 16 og 18 som er årsak til 70 prosent av alle tilfeller av livmorhalskreft. Den kan også gi delvis beskyttelse mot infeksjoner ved noen andre HPV-typer.

Infeksjon med humant papillomavirus (HPV) er svært vanlig blant personer som er seksuelt aktive. Kvinner som får en vedvarende HPV-infeksjon kan på sikt utvikle livmorhalskreft. Hvert år får om lag 300 kvinner i Norge livmorhalskreft og 65 - 100 dør av sykdommen. HPV-vaksine kan gi beskyttelse også hos dem som har debutert seksuelt. Derfor anbefales HPV-vaksine til alle unge kvinner som ikke tidligere er vaksinert.

Les mer om HPV-vaksina og vaksinasjonsprogrammet:

Informasjon fra folkehelseinstituttet om HPV