Tilbud om HPV-vaksine

ill: vaksine med sprøyteMange har ønska å benytte seg av tilbudet om gratis HPV-vaksinering. Tirsdag 25. april fjerner vi alfabetisk inndeling og du kan nå ta 1, 2 eller 3 gangs vaksinering både på Moa helsestasjon og Sentrum helsestasjon.

Kvinner født i 1991 og seinere får gratis HPV-vaksine. Tilbudet er midlertidig og varer i en toårsperiode fra høsten 2016.

Vaksinasjonen består av tre vaksinedoser gitt i løpet av 6 -12 måneder og må derfor startes opp innen utgangen av 2018.Vaksinasjonen består av tre doser: 2. dose gis minst 1 måned etter 1. dose. Siste dose gis minst 5 måneder etter 2. dose.

Stor pågang

Det er gledelig at det er mange som har ønsket å benytte seg av  tilbudet om gratis HPV-vaksinering. Erfaringer fra den første vaksineringa fører til at vi gjør noen endringer for videre vaksinering. HPV vaksinering vil gjennomføres ved to helsestasjoner:

Sentrum Helsestasjon – Korsegata 4, 6002 Ålesund og
Moa helsestasjon – Vestmoa 6, 6018 Ålesund.

Du kan selv velge oppmøtested.

Fyll ut registreringsskjema på forhånd

Dersom du ikke har fylt ut docxregistreringsskjema kan du gjøre dette og ta med ferdig utfylt skjema til vaksineringsstedet.

Vaksinasjon

Moa helsestasjon 25. april 15.30 - 18.30 1, 2 og 3 gangs vaksinering
Sentrum helsestasjon 25. april 15.30 - 18.30 1, 2 og 3 gangs vaksinering

Det vil fortsatt være noe ventetid, men vi håper at vi ved å utvide tilbudet vil redusere ventetida.

Om vaksina og HPV

Vaksinene som tilbys heter Cervarix, og beskytter mot HPV 16 og 18 som er årsak til 70 prosent av alle tilfeller av livmorhalskreft. Den kan også gi delvis beskyttelse mot infeksjoner ved noen andre HPV-typer.

Infeksjon med humant papillomavirus (HPV) er svært vanlig blant personer som er seksuelt aktive. Kvinner som får en vedvarende HPV-infeksjon kan på sikt utvikle livmorhalskreft. Hvert år får om lag 300 kvinner i Norge livmorhalskreft og 65 - 100 dør av sykdommen. HPV-vaksine kan gi beskyttelse også hos dem som har debutert seksuelt. Derfor anbefales HPV-vaksine til alle unge kvinner som ikke tidligere er vaksinert.

Les mer om HPV-vaksina og vaksinasjonsprogrammet:

Informasjon fra folkehelseinstituttet om HPV