Skal du søke barnehageplass?

Barnelek i sandkasseHovedopptak til barnehagene er i gang. Søknadsfristen er 1. mars. Sjekk tilbudet ved alle barnehagene i kommunen.

Det nye barnehageåret starter 1. august 2018. For å bli med i hovedopptaket med fordeling av plasser, må du ha søkt innen 1. mars.

Det er felles søknad og opptak til både private og kommunale barnehager. Dette gjøres elektronisk på foresattportalen.

Ny søknad?

• Er du ny søker og ønsker plass fra høsten 2018?
  • Ønsker du overflytting til en annen barnehage og har ikke en søknad inne?

Bruk vårt digitale søknadsskjema: Gå til foresattportalen og velg "søk barnehage her".

Søkt før?

• Søkte du i 2017, men har ikke fått tildelt plass?
  • Har du søkt, men ikke oppdatert eller slettet den?

Gå til foresattportalen og velg "min side" for å oppdatere søknaden din.

Om søknaden

Det kan være lurt å se gjennom ofte stilte spørsmål om barnehage før du fyller ut søknadskjemaet.

• Alle må søke elektronisk
  • Du får svar på e-post straks søknaden er mottatt.

Opptaket vil bli behandlet i uke 11.

• For barn som får tildelt en plass, vil foresatte få svar på e-post i uke 12.
  • For barn som har rett til en plass, men ikke får tildelt en plass i første runde, vil bli kontaktet innen 1. april.
  • Avslag blir sendt ut ca. 1. mai 2017.

Søknader som kommer inn etter fristen blir ikke behandlet i hovedopptaket, men ved supplerende opptak i etterkant.

Barnehagetilbudet

Barnehagene i Ålesund

Se alle barnehager i Ålesund  - her får du en kort presentasjon av tilbudet ved både kommunale og private barnehager, med link til deres nettsider.