Førstehjelp ved selvmordsfare

Illustrasjonsbilde: Skrik. Kunst laget av barnehager i anledning Grunnlovsjubileet. Det inviteres til et todagers-kurs som gir kompetanse i å se og møte mennesker i selvmordsfare.

Kurset førstehjelp ved selvmordsfare er beregnet for hjelpere med ulik faglig bakgrunn som i sitt virke møter mennesker der selvmord kan være en del av bildet.

På kurset lærer deltakerne:

• Hva kjennetegner en person i selvmordsfare?
  • Hva trenger denne personen i den aktuelle situasjonen?
  • Hvordan møte vedkommende der han/hun befinner seg?
  • Hvordan arbeide med usikkerhet om å leve eller dø?
  • Hvordan komme over på håp-/livssiden og lage en plan for å forhindre umiddelbar fare for skade eller død?
  • Hva finnes av hjelperessurser i lokalsamfunnet?

Om kurset

Kurset går over to dager gjennomføres i form av forelesninger, videofilmer, diskusjoner, erfaringsutveksling og praktiske øvelser. Det arbeides mye i smågrupper.

Kurset undervises av registrerte kursledere, som er lokale fagpersoner. Vivat selvmordsforebygging har ansvar for utdanning av kursledere og kvalitetssikring av kurset. Vivat er et av flere oppfølgingstiltak etter Handlingsplan mot selvmord, og er forankret i Helsedirektoratet.

Kurset er godkjent av flere fagforeninger, se oversikt på nettsiden til Vivat.

• Dato: 14.05 - 15.05.2018
  • Tid: Kl. 08.30-16.00/15.00 (Det er obligatorisk å være til stede på hele kurset.)
  • Sted: Ålesund rådhus, Grupperom 463 i 4. etg på lavblokka

Det er kun 30 plasser og det er «først til mølla prinsippet» som gjelder.

Meld deg på kurset her!