Friluftslivets uke

Telting på Hallehornet. Foto Lyngve SkredeBenytt Friluftslivets uke 2.-10. september til naturopplevelser. Bli med på #nattinaturen lørdag og Kom deg ut-dagen på søndag.

Med Friluftslivets uke 2.-10. september 2017 feires norsk natur og friluftsliv gjennom en hel uke. Det er Norsk Friluftsliv og de norske friluftslivsorganisasjonene som står bak denne årlige markeringen. De inviterer alle i hele Norge til å bli med ut i naturen. Målet er å inspirere enda flere til å ta turen ut i naturen, ha det gøy og skape gode opplevelser!

#nattinaturen

Friluftslivets uke starter med en #nattinaturen lørdag 2. september. Da skal "hele" Norge sove ute.

For å finne et fint sted til å sette opp teltet kan du f.eks bruke turappen Outtt (gratis - finnes på https://outtt.com/). Turforslag finner du også på ut.no og morotur.no

Kom deg ut-dagen

Søndag 4. september arrangerer Ålesund og Sunnmøre Turisforening (ÅST)  Kom deg ut-dagen på Tueneset kl 10 - 14. Der kan du prøve deg i kajakk, gå med barna på turtippen (den har spørsmål for voksne også) eller ta deg en kaffe ved bålpanna.

For søre Sunnmøre har ÅST flyttet Kom deg ut-dagen til lørdag 2. september, så det blir en del av 250-årsfeiringa til Runde Fyr. Det er Barnas Turlag Herøy som har tur fra Goksøyr kl 11 til fyret, hvor Kystverket inviterer til stor feiring.