Strandryddedagen 2017

rydd en strandTa med hansker, pågangsomt og søppelsekker - vi skal ut og rydde strender 6. og 7. mai! Sett av datoene og bli med å rydde di strand for plast og søppel.

Ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre litt!

Ålesund kommune oppfordrer alle lag, organisasjoner, skoler, bedrifter og privatpersoner til å stille på dugnad 7. - 8. mai og rydde ei strand. Ålesund kommune, ved Bingsa næring, organiserer gratis henting av avfallet og sørger for miljøsikker avfallsbehandling.

Vårrengjøring

Selv om den nasjonale strandryddedagen avholdes lørdag 6. mai har Ålesund kommune med vann, avløp og renovasjon i spissen, utvida selve aksjonen til å også gjelde søndag 7. mai.

Vi i Ålesund kommune anser likevel heile våren som «aksjonstid», så om du/dere ikke kan stille på selve dugnaden, kan gratis levering eller henting av avfall fra strandsone avtales utenom disse datoene.

Gratis avfallssekker kan hentes ved avfallsanlegget i Bingsa eller ved servicetorget på rådhuset.

Ta kontakt for påmelding til aksjonen eller annen avtale!

Telefon: 70 16 21 65 / 408 05 881
Epost:

Fakta

Strandryddedagen er et internasjonalt miljøarrangement, her i Norge i regi av den uavhengige foreninga Hold Norge rent. Målet er å rydde den norske kysten for søppel, skaffe en oversikt over hva det marine søppelet består i, og bidra til økt dokumentasjon av marin forsøpling. Denne lørdagen trår flere tusen frivillige til over hele landet for å rydde sine lokale strender fri for søppel.