Tips for påska

vannkant lekBypåske? Her er noen tips til hva du kan finne på.

Det er snart palmehelg og mange starter påskeferien. Onsdag begynner "den stille uken". Mange holder stengt disse dagene, men vi har klart å finne noen arrangement - og så har vi tips til aktiviteter og turmål.

Her er noen av arrangementene i påska:

Utstillinger

Aktiviteter i friluft

Morotur.no får du forslag til en rekke turmål til fots, på sykkel, på ski eller i kajakk. På friluftsrådets nettside får du også mange gode tips.

Vil du gå eller stå på ski? På Destinasjon Ålesund og Sunnmøre finner du turforslag og oversikt over skisenter. På skisporet.no får du oversikt over skiløypene i området.

Vil du prøve deg på den moderne varianten av orientering? Bruk smarttelefonen til å finne poster - trolig fins de også i ditt nabolag. Lær om geocaching her.

Se også vår oversikt over parker og leke- og ballplasser.

Gapahuk på TuenesetTurer i nærområdet

Her er noen lett tilgjengelige turmål:

• På Tueneset er det et mylder av turstier, både grusveier tilrettelagt for vogn og rullestol, og stier i skogen og langs sjøen. Der er en stor gapahuk og grillplass, samt  et offentlig toalett (helårsdrift nå) ved stranden.
  • På Hessa er det lang tursti langs sjøen, fra Tueneset, rundt Sukkertoppen og videre forbi vannrensestasjonen på sydsiden.
  • På Aksla er det også et mylder av turveier, men også litt mer ukjente stier man kan prøve ut. Pausene kan dere ta i en av de tre flott grindaløene, som er på på Indianermarka, på toppen av Vannspringdalen og på Lilletoppen.
  • Fjordstien som starter i Nedre Bogneset - en 2 km lang løype til Slevika og videre inn til Holmeskjærvika i Hatlane, delvis langs eksisterende veier og gangveier.
  • I Spjelkavik er det mange turstier i området sørvest for Moa, ved golfklubben og Aspehaugen. Det er også koselig turområde rundt Lillevannet og mange fine stier på Emblemsfjellet.

Sandvolleyball-bane på VolsdalsbergaHer kan dere leke

• Ved SIFFEN på Tueneset er det naturlekeplass (3 - 8 år) og hinderløype (8 år og oppover) i Bernskogen. Her er det også en krolfbane, hvor man kan spille noe som er en krysning mellom krokett og golf med krokettkøller og hull som i golf. Se mer på Facebook-siden til Sammen i Friluft.
  • I sentrum er det en fin park på Storhaugen, med flott utsikt over Ellingsøyfjorden. På lekeplassen er det også en gapahuk. Det er også en lekeplass på Brøggerplan, like ved Latinskolen, samt i byparken.
  • På Volsdalsberga er det blant annet sandvolleyball-bane og frisbeegolf-bane.
  • På besøksgården Borgund dyreklubb kan man se hester, griser, geiter, kaniner, sauer, katt, esel og mange forskjellige fugler.
  • I Spjelkavik er det også en rekke lekeplasser, det er en skatepark på Moa og en sykkelbane ved Aspehaugen. Lillevannet trimpark er stedet for egentrening utendørs.

Aktiviteter inne

Dersom været blir dårlig, kan dette være noen alternativer:

• Biblioteket - i tillegg til alle bøkene er der også masse spill, dataspill, blad og aviser. Stenger kl. 12.00 onsdag 12. april. Og stengt påskedagene, inkludert lørdag 15. april.
  • Moa svømmehall  har normale åpningstider til og med onsdag 12. april. Skjærtorsdag og langfredag holdes det stengt. Påskeaften er det åpent fra kl. 10.00 – 14.00. 1. og 2. påskedag stengt. Fra tirsdag 18. april normale åpningstider. Følg Moa svømmehall på facebook.
  • Museer og gallerier - Både Ålesund musem og Sunnmøre museum har nok åpent. Sjekk ut hjemmesiden deres.
  • Atlanterhavsparken: De har åpent hver dag i påsken og masse aktiviteter. Se program og åpningstider.
  • Barnas lekeland: Påskemoro fra kl. 10-18 hver eneste dag i påsken. Fra 10. april til 17.april.

Send oss et tips om du vet flere arrangement i påska som vi bør nevne her.