Forbered vinteren

Brøytebiler i garasjenHar du en privat veg du ønsker å få brøytet i vinter? Fristen for å søke om brøyteavtale er 15. september.

Ålesund kommune kan hjelpe deg med brøyting i vinter. Vi er i beredskap med våre brøytebiler og mannskap fra slutten av november til midten av mars.

Brøyting av private veger er en tjeneste til personer, firma, velforeninger, veglag, institusjoner og lignende som har inngått brøyteavtale.

Brøytingen utføres mot et vederlag på kr 69,76,- per lengdemeter eller kr 23,25 per kvadratmeter veg. Denne prisen er inklusiv moms. Borettslag, skoler, kommunale plasser, p-plasser o.l. betaler etter avtale.

Ingen husstand blir belastet for mer enn 100 meter. Alle eiendommer langs vegen skal medregnes.

Søknad

Søknadsfrist for brøyting av private veger kommende brøytesesong er 15. september.

Søk om brøyting av privat veg her (digitalt skjema).

I søknaden skal du oppgi hvor mange meter som skal brøytes. Vi vil foreta en befaring og finne eksakt mål på alle veger før søknaden blir enten innvilget eller avslått.

Søknader vil bli vurderte etter søknadsfristen.