Nettstedskart |English|
Ålesundkommune logo 246px
Ålesundkommune logo sidestilt 50h

Nyheter

Hvordan skal vi ta vare på hverandre?

Fagplanen for omsorgstjenestene er nå ute på høring. Planen skal gi retninger frem til 2025 på hvordan kommunen skal ta vare på deg som innbygger - fra vugge til grav.

Kommunale boliger til leie

Kommunen leier ut gjennomgangsboliger der botiden er tre år. Akkurat nå er det 15 leiligheter til leie og fristen for å søke er onsdag 22. november.

Språkkafé for innvandrere

"E e i kjømda" og "e e så låk i haude". Ålesundsdialekta har sin egen evne til å vekke interesse og undring, forteller Mariam og Mahpareh. Fredag 17. november er...

Vil din bedrift delta på Sjekk inn 2017?

Sjekk inn 2017 er jobbemessa som arrangeres 28. desember på Campus Ålesund i kantina på NMK bygget. Ekornes ASA, ADVISO Adokatfirma, Havnevik, Avento og Racer og Driw As kommer.  

Tenker nytt rundt utleieboliger

  Ålesund kommunale eiendom KF ønsker å tenke nytt rundt utleieboliger. Gjennom samarbeid med private aktører ønsker de å øke antall utleieboliger i Ålesund kommune.

Studenthus og The Tall Ships Races 2022

Formannskapet tilrår å inngå intensjonsavtale om bygg for studenter på Campus Ålesund. Det ble også diskutert søknad til The Tall Ships Races 2022 i formannskapets møte 14. november.

Åpent møte om badeland og fjellheis

  Mandag 20. november inviterer vi til åpent møte om badeland, boligblokker og heis til Fjellstua fra Øvre Utstillingsplass. Planforslaget er ute på høring fra 15.november til 30.desember.   

Slik foreslår formannskapet økonomien

Formannskapets innstilling til handlings- og økonomiplan 2018-2021 og budsjett 2018 er ute på offentlig høring fram til 29. november kl. 12.00. Du kan si din mening om kommunens økonomi!

Hederspris til Kjell Wolle

  Ålesund formannskap tildeler hedersprisen i Ålesund kommune til Kjell Wolle. Han har i 38 år vært  trener og primus motor for fotballaget Guard HC i Ålesund.

Byggeskikkprisen går til Molovegen 12

  Byplansjef Olav Høydals minnepris (Byggeskikkprisen) går til Molovegen 12 ved Stiftelsen Kjell Holm og Sandbakk & Pettersen Arkitekter AS. Vi gratulerer!

Dyreklubben får pris

Årets helse- og velferdspris går til Borgund Dyreklubb etter omtrent 30 års innsats for å spre glede, gode opplevelser og lærdom til store og små.

Har du tid til overs?

Vi søker etter hjerterom med plass til tre forskjellige gutter. Du kan hjelpe oss som avlaster, noen timer i uka eller besøkshjem. Vi gleder oss til å snakke med deg.

Kunstnerprisen til Ålesund strykekvartet…

Årets kunstnerpris går til Ålesund strykekvartett for å blant annet ha bidratt til at vi i Ålesund har det største strykemiljøet i Møre og Romsdal.

Ålesund ble årets pårørendekommune

  Ålesund kommune ble kåret til årets pårørendekommune i dag. Prisen ble delt ut av helseminister Bent Høie under Pårørendekonferansen på Gardermoen i dag, 13. november.

Arbeidsgiver eller næringsdrivende?

I desember er det informasjonsdag som fokuserer på lønnsområdet ved a-melding, skattetrekk og arbeidsgiveravgift.

Våre fargespillere skal opptre i Bergen

Seks ungdommer fra Ålesund skal i helgen være gjesteartister på Fargespill-forestillingen i Grieghallen.

Ungdommens kulturpris til Hallgeir Buset

Ungdommens kulturpris for 2017 går til Hallgeir Buset. Gjennom 30 år som aktiv i Blindheim idrettslag, i bygda og som lærer har han gjort mye for ungdommen.

Formannskapet møtes 14. november

Intensjonsavtale om bygg for studenter på Campus Ålesund, søknad til The Tall Ships Races 2022, komité for kommunevåpen for nye Ålesund er blant sakene når formannskapet møtes 14. november.

Vil du bli aktivitetsvenn?

Bli frivillig aktivitetsvenn og hjelp en med demens til å få flere aktiviteter og gode opplevelser i hverdagen. Kurs holdes 20. og 21. november.

10-års jubilanten

Bestikk og glass er gnidd, bord og stoler er satt utover og beboerne sitter i kø hos frisøren. Dette bygget, Aspøy omsorgssenter, skal de to neste ukene ha jubileumsmarkering.

Vannavstenging i Borgundvegen

Det er varsla vannavstengning i morgen onsdag 8. november fra klokka 09.00 til 12.00. Berørte adresser er Borgundvegen nr. 113, 115, 117 og 121.

Hvis klær kunne snakke

Denne dukka tilhørte Susanne. Flere klær, sko og leker er nå utstilt på biblioteket. Alt forteller en historie om lengselen etter å bli beskyttet, og alt tilhører barn utsatt for...

Hun er ny rektor på Volsdalen skole

Ingrid Maria Ulheim (47) er tilsatt som ny rektor på Volsdalen skole.

Kulturdagane i Spjelkavik kyrkje

Frå 5. -12. november er det Kulturdagane i Spjelkavik kyrkje med eit rikhaldig program, blant anna Allehelgenmesse, konserter, temakvelder, salmemila og familiemesse.  

Vedtok å lyse ut tomt for badeland og bo…

Bystyret vedtok at tomta på Øvre Utstillingsplass skal lyses ut på nytt med krav om å bygge badeanlegg og boliger. Behandling av Handlings- og økonomiplan 2018-2021 ble utsatt.

Bystyret møtes 2. november

Handlings- og økonomiplan 2018-2021 og budsjett 2018, tilskudd private barnehager og opprettelse av tilsettingustvalg for ny rådmann er blant sakene når bystyret møtes 2. november kl. 17.00. Møt opp eller...

Hvordan snakke med barn om overgrep

Torsdag 9. november kl. 18.00-19.30 inviterer Redd Barna til en kveld om hvordan snakke med barn om overgrep og den gode barnesamtalen.

The North West har ansatt daglig leder

Maria Carmona er ansatt som daglig leder i The North West. Carmona begynner i jobben mandag 6. november.

Få med deg Putti, Plutti Pott

Er dere klare for å finne julenissens skjegg? Årets tradisjonsrike juleforestilling er igjen klar i byens storstue, Parken kulturhus. Billettsalget starter opp onsdag 1. november kl 09.00.

Nå kan du ta influensavaksine

For noen kan sesonginfluensa gi alvorlige komplikasjoner. Nå er det tid for å ta vaksine.

> Nyhetsarkiv

 Kontakt oss

Sentralbordet 70 16 20 00 (kl. 08.00 - 15.45)
 
Post: Postboks 1521, 6025 Ålesund
Besøk: Keiser Wilhelmsgt. 11, 6003 Ålesund

Åpningstider
Kontaktinformasjon
Organisasjon

Org.nr.  942 953 119