Ålesundkommune logo 246px
Ålesundkommune logo sidestilt 50h

Nyheter

> Nyhetsarkiv

Lanserer AktivKommune

Vi lanserer nå AktivKommune – en portal til aktiviteter og lokaler i Ålesund.

Skal du på Jugendfest?

Under festivalhelga blir det ekstraavgangar med hurtigbåten til Valderøy og Godøya, samt auka busskapasitet.

Trappeløp opp byfjellet

Lørdag 18. august kan du bli med på Colour-run i Ålesund! Studentene bak Fadderfestivalen og Ålesund Sentrumsforening inviterer hele byen til å delta i et litt annerledes trappeløp.

- Se elevene!

- Jobben din er å være glad i barna, såpass at de merker det! Denne klare oppfordringen fikk alle lærerne i dag fra Jan Spurkeland.

Verdas vakraste musikkfestival

I år har den tradisjonsrike Fjord Cadenza-festivalen 25-års jubileum. Konsertane finn du frå i dag til 19. august i både Skodje, Ålesund, Stranda, Geiranger og Fosnavåg.

Flere gater skal asfalteres

Det blir delvis stenging og manuell dirigering når Korsegata, Skansegata og Larsgårdsvegen skal få ny asfalt. Arbeidet starter i natt.

Inviterer studenter til velkomstlunsj

  Torsdag 16. august inviterer Ålesund kommune årets NTNU studenter til velkomstlunsj på Ålesund rådhus. Det blir matservering og engasjerende program fra scenen.  

Hva er viktig for deg?

Vi er i gang med å utarbeide en pårørendestrategi og trenger din hjelp i å forme planen. Vil du hjelpe oss? Fortell det til oss innen 15. september.

Er du sykepleier?

Vi ønsker oss de beste sykepleierne som prioriterer å gi en meningsfull hverdag og som blir motivert av å jobbe med mennesker. Vi trenger nå 8 sykepleiere - er dette...

Er du vår nye markedskonsulent?

Parken kulturhus og Arbeideren søker etter en markedskonsulent som har et brennende hjerte for kunst og kultur. Søk innen 2. september!

Søk støtte til friluftstiltak

70 til 80 tiltak vil få medvind i form av 5 000 eller 10 000 kroner når Statskog deler ut millionen. Søk innen fredag 31. august!

Tidene for skolestart 2018

Her finner du tidene for skolestart skoleåret 2018/19.

Du er ikke alene

Sunnmøre krisesenter er gratis og døgnåpent for barn, kvinner og menn som er eller har vært utsatt for vold i nære relasjoner. 

Tilskudd til frivillig virksomhet

Organisasjoner kan nå søke om tilskudd til frivillig virksomhet i lokalsamfunn som bidrar til blant annet manfold og folkehelsearbeid. Fristen er lørdag 1. september.

Svømmeopplæring for førskolebarn

Vi inviterer barnehagene til å ta med førskolebarn på gratis vanntilvenning og svømmeopplæring!

Skal du flytte på hybel for å studere?

  Mellom 5000 og 10 000 studenter har ikke røykvarsler i boligen sin. Her er noen gode råd for deg som skal flytte på hybel.

Skal du på stranda?

Flere steder tråkker badegjester og solhungrige rett over sårbar innmark i søket om ei bra badestrand i sommervarmen. Husk derfor plikten din som badegjest.

Dinutvei.no – nasjonal vegvisar ved vald…

Vald i nære relasjonar, overgrep og valdtekt kan råke menneske uansett alder og kjønn. Ikkje alle veit kva slags hjelp dei kan få eller kvar hjelpa finst.

Trygg skolevei - klipp hekk og busker

Det nærmer seg skolestart og vi oppfordrer alle om å sørge for god sikt ved avkjørsler til private eiendommer.

Stikk ut 2018

Kjenn på ro i fjella under årets Stikk UT!-sesong. I år har du heile 381 turar å velje mellom og 15 av dei er i Ålesund kommune.

Nå er det kolonnekjøring i tunnelene

Det er slutt på sommerferien i Ålesundstunnelene og Godøytunnelen. Det blir kolonnekjøring og vi anbefaler å benytte seg av hurtigbåt.

Oppstart for barnehager og SFO

Velkommen til alle som skal begynne i barnehage og på SFO. 1. august er semesterstart for kommunens barnehager og skoler.

Badeforbud i Brusdalsvannet

Visste du at drikkevannskilden vår forsyner ca. 50.000 innbyggere her i Ålesund og Sula? Da må du huske at det ikke er lov å bade i Brusdalsvannet.

Vil du på pilegrimsreise?

Ålesund er den største byen mellom Trondheim og Bergen og er et naturlig utgangspunkt og knutepunkt for kystpilegrimen. Nå kan du dra på pilegrimsvandring, enten gående, syklende eller padlende.  

Nå kan du få rask psykisk helsehjelp

Slit du med lettare former for angst, depresjon eller søvnproblem? Nå kan du få rask hjelp, utan tilvising frå lege. Gratis.

Er du den vi søker etter?

Ålesund kommune har seks ledige stillinger hos Vann, avløp og renovasjon. Er du vår nye avdelingsingeniør, sivilingeniør konsulent, eller prosjektleder? Se alle stillinger og søk nå!

Siste resultat om badevannet

Lyst til å bade? Sjøen i kommunen holder faktisk stort sett god kvalitet, så det er bare til å hoppe uti!

Generelt bålforbud 15. april - 15.septem…

Det er generelt sett ikke tillatt å gjøre opp ild nær skog og mark i tiden 15. april til 15. september noen plass i landet. I Ålesund kommune har vi egen...

Skal kartlegge kvikkleire i kommunen

NVE utfører i år regional kvikkleirekartlegging i Ålesund kommune i utvalgte områder basert på befolkning og «moglegheit for leire» frå kvartærgeologiske kart.  

Overvåker olje i sjøen

Funn av olje i sjøen ved Kleivane i Aspevågen blir overvåket av både Ålesund brannvesen og Kystverkets overvåkningsfly. Onsdag 18. juli tas det prøver av oljen som sendes til Sintef...

> Nyhetsarkiv

 Kontakt oss

Sentralbordet 70 16 20 00 (kl. 08.00 - 15.45)
 
Post: Postboks 1521, 6025 Ålesund
Besøk: Keiser Wilhelms gt. 11, 6003 Ålesund

Åpningstider
Kontaktinformasjon
Organisasjon

Org.nr.  942 953 119