Nettstedskart |English|
Ålesundkommune logo 246px
Ålesundkommune logo sidestilt 50h

Nyheter

Første møte i fellesnemnda

  24. august er fyrste møte i fellesnemnda for nye Ålesund kommune og blant sakane er konstituering, val av skybasert prosjektstyringsverktøy og risikoanalyse.

Lykke til med skolestart

I dag, mandag 21. august, starter det nye skoleåret. Vi ønsker store og små lykke til med skolestart - og minner om at elevenes rett til å ha det trygt...

Fire søkarar til stilling som rådmann

Søknadsfristen for rådmann til nye Ålesund kommune var 15. august og det er kome inn fire søkarar.  

Formannskapet møtes 22. august

  Tiltaksplan for bedre luftkvalitet, tilskudd til klimasatsing og plan for universitets- og studentbyen Ålesund er blant sakene som tas opp på formannskapets møte 22. august.

Tåkeprat?

Har du fått brev fra Ålesund kommune som er vanskelig å forstå? Vi vil bli bedre! Send oss innspill til hvilke tekster vi bør forbedre.

Lærerne gjøres klar

Planleggingsdagene før skolestart brukes til forberedelse. Onsdag var de fleste lærerne i Ålesundsskolen samlet til Kick Off på Parken kulturhus.

Hatlaåstunnelen åpner igjen

Torsdag 17. august klokka 12.00 åpner Hatlaåstunnelen i Ålesund for trafikk igjen. Fullt rehabilitert og endelig klar for deg!

Vennskapet med Tacoma

Visste du at lekeapparatet i byparken er donert av vennskapsbyen vår Tacoma? I dag gjestet cruisepassasjerene Pete Taylor og Kristine Kyrkjebø Taylor ordførerens kontor, for å diskutere det felles parkprosjektet.

Skal gi bedre leseopplæring

  I høst skal hver barneskole i Ålesund få egen leseveileder som skal gjennomføre lesekurs med grupper og enkeltelever, kurse lærerne og utarbeide og implementere den lokale leseplanen ved skolen.

Søk om lavere pris på barnehage

Har dere barn i barnehagen, men problemer med å betale avgiften? Fristen for å søke om redusert betaling for hele barnehageåret er 31. august.

Vil du jobbe med ungdom?

Blå Kors Ung trenger flere frivillige til sitt tilbud for ungdommer i Ålesund. Kan du være frivillig på kveldstid en og annen  fredag og lørdag?  

Vannavstenging Bøgata 7-28

Det er varslet vannavstengning tirsdag 15.8 i Bøgata nr. 7 til nr. 28, samt Svingen nr. 21 og 29 fra kl. 08.30 til kl. 15.00.  

Friluftstliv og Stikk UT!

No er det tid for å planlegge haustens aktivitetar. Sjekk våre tips til friluftsliv og dei 136 Stikk ut-turane du kan velje mellom. 

Tidene for skolestart 2017

Her finner du tidene for skolestart skoleåret 2017/18.

Kommune-NM 2017 - Ålesund best i regione…

Ålesund kommune er best i Møre og Romsdal fylke i NHOs Kommune-NM.  På landsbasis kommer Ålesund på 31. plass.

Følger du oss?

Visste du at du kan følge Ålesund kommune og mange av virksomhetene i sosiale medier? Sjekk hvor du finner oss.

Vil du bli støtteperson eller besøkshjem…

Vi søker etter voksen mann eller par uten mindre barn som kan være støtteperson eller besøkshjem til en gutt på snart 17. Har du tid til å hjelpe?

Ofte stilte spørsmål om kommunale gebyr

Synes du fakturaen er vanskelig å forstå, eller vil vite hvordan vi regner ut gebyrene? Det kommunale gebyret sendes ut nå i august og vi har derfor samlet sammen...

Korleis reiser du?

Fylkeskommunen skal gå gjennom kollektivtilbodet i Giske og Ålesund og inviterer innbyggarane til å vere med i ei brukarundersøking om reisevanar. Grip sjansen!

Mangler du valgkortet ditt?

  Alle velgere som er manntallsregistret i Ålesund kommune, skal i disse dager ha mottatt valgkort i posten. Valgkortet er sendt til din adresse i folkeregisteret per 30. juni i år.  

Møte i nye Ålesund kommune i haust

Nye Ålesund kommune har ein rekke møte i haust og 24. august er det fyrste møtet i Fellesnemnda.  Sjå oversikt og kva som skjer i haust. 

Vil tilrettelegge for friluftsliv

De 13 statlige områdene for friluftsliv i Ålesund har fått forvaltningsplan, som viser hvordan områdene skal videreutvikles og tilrettelegges.

Stas å være ordfører for sommeren

 Varaordfører Tore Johan Øvstebø har vært fungerende ordfører gjennom fellesferien. Han har satt pris på litt roligere uker på jobb, og innrømmer at det har vært stas å være ordfører...

Søker mannlige støttekontakter

Har du tid til overs? Vi søker etter menn som kan ta på seg oppdrag som støttekontakt.

Vil utvikle biblioteket som læringsarena

    Ny biblioteksjef vil at biblioteket skal fortsette å vokse til å bli en enda bedre læringsarena i fremtiden. Tidligere journalist og lærer, Mette Aaram Ringstad, sier hun har fått drømmejobben.

Vannavstenging i Skarbøvika

Det er varslet vannavstengning fra torsdag 3. august fra kl. 16 til 24.00 i Skarbøvika. Berørte er: Osholmen nr. 14, 15, 17, 18, 19. Skarbøvikgata 46, 48, 49, 50.

Litt skummelt og litt gøy

Rundt 570 spente barn har i disse dager sin første dag på skolen. Barna vi møtte på skolefritidsordningen på Åse skole er noen av dem.

Nytt kjøremønster og stengte tunneler

 For å lette trafikkavviklinga når flere Ålesundstunneler er stengt blir det endringer i kjøremønsteret i Breivika fra fredag 4. august.

Grilling, rullatorrace og sang

Disse to nyter solen ute i Skarbøvika, for alle sykehjemmene i kommunen vår har i sommer hatt mange flotte aktiviteter, uansett vær. Se vår store bildeserie.

Søker frivillige til Fellesverket Dragen

Fellesverket Dragen er en åpen møteplass for ungdom. De søker etter frivillige trygge voksenpersoner fra 20 år og oppover til forskjellige aktiviteter og kulturtilbud for barn og ungdom.

> Nyhetsarkiv

 Kontakt oss

Sentralbordet 70 16 20 00 (kl. 08.00 - 15.45)
 
Post: Postboks 1521, 6025 Ålesund
Besøk: Keiser Wilhelmsgt. 11, 6003 Ålesund

Åpningstider
Kontaktinformasjon
Organisasjon

Org.nr.  942 953 119