Nettstedskart |English|
Ålesundkommune logo 246px
Ålesundkommune logo sidestilt 50h

Nyheter

Innovasjonscamp ved Ålesund voksenopplær…

  Ved Ålesund voksenopplæringssenter ble det denne uken avholdt innovasjonscamp for elevene. På bare 24 timer skulle en krevende oppgave løses.

Bystyret møtes 6. april

Detaljreguleringer, godtgjørelser, forskrift om rett til opphold på sykehjem og "Løftet" er blant sakene når bystyret møtes 6. april kl. 17.00. Møtet blir overført direkte via web-tv.  

Arbeidet med Fjordstien fortsetter

Turstien langs Borgundfjorden går nå fra Hatlane til Røykeriveien. Anleggsarbeidet starter igjen  i april og vil vare ut 2017.

Dårligere trykk i Parkgata en periode

På grunn av gravearbeid i Parkgata er det redusert kapasiteten på hovedvannledningen. Dette betyr at enkelte vil oppleve dårligere trykk på vannet i de 14 dagene arbeidet pågår.

Kulturtilskot frå fylket

Fylkeskommunen har fleire tilskot for frivillig verksemd, fleirkulturell verksemd og kunst- og kulturproduksjon med søknadsfrist 1. april.

Aksjesalg, generalforsamling og godtgjør…

Aksjesalg og oppkjøp i ÅKP, hvem som skal delta på Tafjord Krafts generalforsamling og godtgjørelser var saker til dagens møte i Ålesund formannskap tirsdag 28. mars.

Spillkveld, nettbrettkurs og boklanserin…

Spillkveld, forfatterbesøk, nettbrettkurs for nybegynnere og boklansering med Marit Kaldhol er blant aktivitetene på biblioteket de kommende ukene.  

Nå åpner Ålesund lokalmedisinske senter

4. april kommer 48 pasienter flyttende til Ålesund lokalmedisinske senter og inn på nye Åse sykehjem. 30. mars er det åpen dag og du er velkommen!

Kommunale boliger til leie

Kommunen leier ut gjennomgangsboliger der botiden er tre år. Det er 14 leiligheter til leie og fristen for å søke er onsdag 5. april.

Knut Flakk styreleder i The North West A…

Aksjeselskapet skal være ansvarlig for konferansefestivalen The North West, et arrangement i regi av Region Ålesund. Konferansefestivalen The North West skal arrangeres for første gang 5. – 7. oktober.

SMIL-tilskot

Det kan no søkjast om midlar til spesielle miljøtiltak i landbruket.

Blindheimstunnelen stengt i helga

I helga blir Blindheimstunnelen på europaveg E39 i Ålesund helt stengt fra fredag 24. mars kl. 20.00 til mandag 27. mars kl. 06.00 Omkjøring blir skiltet.

Skjenking ved overgang til sommertid

Den siste søndagen i mars, 26.03, går vi over til sommertid. Dette innvirker også på skjenketiden for alkoholservering.

Nordens dag

23. mars er Nordens dag, og tradisjon tro markerer Ålesund kommune dagen for å feire samarbeidet og inngåelsen av Helsingforsavtalen i 1962.

Formannskapet møtes 28. mars

Eierskap i ÅKP, deltakere til Tafjord Krafts generalforsamling og godtgjøring til representantskapet i ÅRIM er blant sakene som tas opp når formannskapet møtes 28. mars. Møtet starter kl. 12.00.

Spillkveld, boklansering og forfatterbes…

På biblioteket er planlagt både spillkveld, forfatterbesøk og boklansering de kommende ukene.

Tilskudd til frivillig virksomhet

Organisasjoner kan nå søke om tilskudd til frivillig virksomhet i lokalsamfunn som bidrar til deltakelse, dialog og samhandling. Fristen er 7. april.

Vannavstenging tirsdag 21. mars

Det er varslet vannavstenging tirsdag 21. mars for Johanmarka 1 til 5 på Åse. Vannet blir avstengt fra kl. 08.30 til kl. 12.00 på grunn av innkapping nyanlegg.

Byregionsamling i Ålesund

230 deltakarar frå byregionar i heile landet samlast 22. – 23. mars i Ålesund for å dele kunnskap og erfaringar.

Nye Ålesund vil tenkje nytt

Den nye kommunen skal ikkje berre bli ein samanslåing av kommunar, nye Ålesund vil ta med seg det beste frå alle og bli ein betre kommune.

Gjenbruk på Bingsa

Nå kan du levere sykler, interiørartikler, sportsutstyr, møbler, leker og mye mer til gjenbruk på Bingsa.

Vil du bli besøkshjem eller fritidskonta…

Barneverntjenesten søker etter flere besøkshjem og fritidskontakt til barn og unge.  I tillegg er vi på jakt etter en avlasterfamilie til en kjekk og blid gutt på 11 år.

Lokaldemokratiet styrkast

Mads Solberg har takka ja til prosjektstillinga for å utvikle nærdemokratiet i nye Ålesund kommune.

Gratis leikedag i sentrum

Det riggast opp til leikar i ekte 17. mai ånd, laurdag 18. mars på Harald Torsviks Plass, når Studentparlamentet og UFO (Universitetets fritidsordning) arrangerar leikedag.

Vannavstenging i Blindheimsgeilane

Det er varslet vannavstenging torsdag 16. mars for Blindheimsgeilane 1-13. Vannet blir avstengt fra kl. 16.00 og utover kvelden på grunn av ledningslekkasje.

Stortinget besøkte Ålesund

Arbeids- og sosialkomitéen på Stortinget besøkte i dag Ålesund kommune. Her fikk de orienteringer om tilrettelagt arbeid, MAX-prosjektet og utfordringsbildet ved NAV Ålesund.  

Skal du bygge?

Har du tenkt å snekre noe på eiendommen din? Sjekk her om du kan du bygge uten å søke - før du setter i gang.

Hvordan er det å vokse opp i Norge

I uke 13. - 14 vil ungdomsskoleelever i Ålesund kunne svare på Ungdata-undersøkelsen. Den skal gi et innblikk i hvordan det er å være ung i Norge i dag.

Ferie for alle

Ferie for alle er et gratis ferietilbud til barnefamilier med presset økonomi. Ferien er arrangert av Røde Kors og dette året går turen til Hurdal i Akershus.

Tilskudd til lekeplass eller idrettstilt…

Ålesund kommune oppfordrer lag og foreninger til å søke om tilskudd fra de kommunale kulturmidlene. Vil du etablere en lekeplass eller drive med barne- og ungdomstiltak? Søk innen 10. april.

> Nyhetsarkiv

 Kontakt oss

Sentralbordet 70 16 20 00 (kl. 08.00 - 15.45)
 
Post: Postboks 1521, 6025 Ålesund
Besøk: Keiser Wilhelmsgt. 11, 6003 Ålesund

Åpningstider
Kontaktinformasjon
Organisasjon

Org.nr.  942 953 119