Nettstedskart |English|
Ålesundkommune logo 246px
Ålesundkommune logo sidestilt 50h

Nyheter

Bystyret møtes 28. september

Kommunale tomter og eiendommer som kan selges, sluttbehandling av reguleringsendring for Grimmergata 8 samt arbeidsgiverstrategi er blant sakene når bystyret møtes 28. september.

Tilbud om HPV-vaksine

Tirsdag 26. september kan du ta HPV-vaksina på Moa Helsestasjon, den beskytter nemlig mot livmorshalskreft. Det kreves ingen reservasjon, så her er det bare å møte opp fra klokken 15.30.

Bli med på temamøte - og sette sykkelrek…

Torsdag 21. september blir det temamøte om «Hva gir Bypakke Ålesund tilbake?" Fredag 22. september skal vi sette sykkelrekord i Fagerlia - blir du med?  

Høstscena byr på håp

Onsdag 27. september kan du igjen starte morgenen på Baker Walderhaug med et hyggelig, trist eller kanskje dypt opplest dikt og fine toner som passer til. Høstscena er snart i...

Ålesund strykekvartett inviterer til ses…

Ålesund strykekvartett inviterer til sesongåpning 21. september på Avholdshjemmet (Sobra scene) i Ålesund, med Sæverud, Villa-Lobos og Beethoven på programmet.

Forsker Grand Prix

  Ti håndplukkede doktorgradskandidater fra NTNU i Trondheim, Ålesund og Gjøvik konkurrerer om å være best til å formidle sin forskning.

Dette er ÅRIM sin plan

Reno Norden er begjært konkurs, selskapet er dei som hentar avfall i alle ÅRIM sine kommunar og du som innbyggjar skal merke minst mogleg av det framover.

Temamøte om tilrettelegging for sykkel

Tirsdag 19. september arrangerer Ålesund kommune temamøte om tilrettelegging for sykkel, kl. 17.00 på det midlertidige byutvikling- og mobilitetskontoret i Kongens gate 13.

Paraidrettskveld

Rundt 10 000 funksjonshemmede er med i idrettslag i Norge i dag.Torsdag 28. september inviteres alle som vil til Paraidrettskveld i Solevågshallen!

Bli kjent med Campus Ålesund

Lurer du på hva Campus Ålesund egentlig er? Snart begynner CampusUka - en glimrende mulighet til å bli kjent med hva som foregår der.

Sykler, går eller reiser du kollektivt?

Fra 16. til 22. september går Europeisk mobilitetsuka av stabelen, og Ålesund kommune vil gjerne bli med deg som sykler, går, samkjører eller tar bussen til jobb og skole. Ta...

Mulig endra busstilbod i Giske og Ålesun…

  - Busstraseane og –rutene har vore uendra i kommunane Giske og Ålesund i mange år, medan det har skjedd mykje med bustadutbygging og næringsutvikling, seier Svein Ivar Aarskog, rådgivar og...

Se presentasjon av budsjettet

Rådmannen presenterer i dag sitt forslag til budsjett og økonomiplan for råd og utvalg. Møtet starter kl 17 og er åpent for publikum.  

25 778 stemte i Ålesund

  I Ålesund var det 33 385 stemmeberettigede under årets Stortingsvalg. Totalt antall stemmer i Ålesund ble 25 778.  Her får du enkle fakta og tall om årets valgresultat.

Endring av eKommune Sunnmøre vedtatt

  I formannskapets møte i dag 12. september ble det enstemmig vedtatt å oppløse av den strategiske delen av eKommunesamarbeidet. Det ble også funnet faste medlemmer til lokal militær skjønnsnemnd.   

Rådmannens forslag til budsjett 2018

Rådmann Astrid J. Eidsvik har lagt frem økonomiplan for perioden 2018 -2021 med årsbudsjett for 2018.

Fylkeskulturkonferansen 2017

Møre og Romsdal fylkeskommune si kulturavdeling inviterer til årets fylkeskulturkonferanse i Ålesund 28. september. Tema i år er "integrering og mangfald".

I dag er det valg

Om lag 8000 har allerede forhåndsstemt i Ålesund kommune. I dag mandag 11. september er det valgdag og siste sjanse for å bruke stemmenretten din.

Verdensdagen for psykisk helse

  Bli med på markering av Verdensdagen for psykisk helse 24. oktober og se gratis foredrag med psykolog Trond Haukedal, «Delt glede er dobbelt glede, og delt sorg er halv sorg».

Vannavstenging på Åse

Det er varsla vannavstengning lørdag 9. september kl. 09.00 til 12.00. Berørte adresser er Storevatnet nr. 1 til 13. Blindheim Industriveg nr. 5, samt Holmevatnet nr. 3.

Pårørendeskole

Har en av dine nærmeste fått demens? Pårørendeskolen kan gi deg bedre kunnskap, hjelp og støtte. Meld deg på innen 28. september.

Sammen om regionen

Fylkeskommunen støtter planene om bygging av nytt soningssenter på Sunnmøre og vil også videreføre Region Ålesund. Prosjekta får inntil 2,5 millioner kroner.

Endringar for nattbussen i Ålesund

Frå og med natt til 10. september, blir det endringar for nattbussen i Ålesund. Dette i samband med at skjenketida i Ålesund er endra.

Europeisk Mobilitetsuke 2017

16. september er det offisiell åpning av Ålesund kommunes midlertidige byutvikling- og mobilitetskontor i Kongens gate 13. Gjennom uka blir her flere arrangement. 

Forbered vinteren

Har du en privat veg du ønsker å få brøytet i vinter? Fristen for å søke om brøyteavtale er 15. september.

Formannskapet møtes 12. september

Rådmannens forslag til budsjett- og økonomiplan for perioden 2018-2021 legges frem på dagens møte. Blant sakene er medlemmer til lokal militær skjønnsnemnd og oppløsning av den strategiske delen av eKommune-samarbeidet.   

Nominert til Dronning Sonjas skolepris

  Aspøy skole er Møre og Romsdal sin kandidat til å vinne prisen og få besøk av dronninga vår. Skolen har om lag 170 elevar som saman utgjer eit spanande mangfald.   Fylkesmenn...

Mestringskurs for etterlatte

 ”Livslyst – når det røyner på” er et mestringskurs for voksne etterlatte som har mistet en nærstående i kreft eller annen sykdom. Oppstart er tirsdag 24. oktober.

Husk å stemme

7683 har allerede brukt stemmen sin og forhåndsstemt i Ålesund kommune. Til og med fredag 8. september har du mulighet til å forhåndsstemme, mandag 11. er det nemlig valgdag. Her...

Næringsforeningane i nærare samarbeid

Kommunane i Region Ålesund  og næringsforeningane i regionen skal  samarbeide nærare om utvikling.

> Nyhetsarkiv

 Kontakt oss

Sentralbordet 70 16 20 00 (kl. 08.00 - 15.45)
 
Post: Postboks 1521, 6025 Ålesund
Besøk: Keiser Wilhelmsgt. 11, 6003 Ålesund

Åpningstider
Kontaktinformasjon
Organisasjon

Org.nr.  942 953 119