Nettstedskart |English|
Ålesundkommune logo 246px
Ålesundkommune logo sidestilt 50h

Nyheter

> Nyhetsarkiv

Mange vil jobbe i kommunen i sommar

Søkartala på ferievikarstillingane er gode i år, men det er framleis ikkje for seint å søke sommarjobb. Ålesund kommune tilbyr spennande og meiningsfult arbeid innan dei ulike verksemdene.

Vil skape fremtidas bibliotek

Dersom biblioteket på Moa blir flyttet inn på Moa Amfi håper de å skape både et bibliotek for fremtiden og et meråpent bibliotek. Avgjørelsen om  tas i bystyret 22. mars.

Gjør som Janita og Håkon - bli byvert!

Midt i bybildet, sommeren 2017, var to ungdommer til god hjelp for rådville turister og hvermannsen i Ålesund. Nå har du også mulighet til å bli byvert.

Utvekslet erfaring med Rauma

  Hvordan jobber Ålesund kommune med sentrumsutvikling? Det var tema da representanter fra Rauma kommune var på besøk.

Festival om fremtidens region

Konferansefestivalen The North West ser om én måned dagens lys i Ålesund 18. til 21. april. Er du klar?

Søk om treningstid

Lag og foreninger kan nå søke om tildeling av tid i idrettshaller. Frist 15. april.

Bussene kan nå kjøre lovlig til Fjellstu…

  Fra og med 1. april 2018 kan busser med 10 tonn akseltrykk kjøre lovlig fra Borgundvegen og opp til Fjellstua. Kommunen har fått innvilget søknad fra 8 tonn til 10...

Tilskudd til frivillig virksomhet

Organisasjoner kan nå søke om tilskudd til frivillig virksomhet i lokalsamfunn som bidrar til deltakelse, dialog og samhandling. Fristen er 7. april.

Utbedrer for buss på Fjellstua

Oppe på Fjellstua er Ålesund kommune nå i gang med litt lettere sprengningsarbeid. Arbeidet er i forbindelse med at vegen skal utvides slik at bussen slipper å rygge.

- Idretten skal være et fristed

Vi vet ikke hva slags bagasje barn kommer med på trening. Derfor må vi jobbe for en trygg og god barneidrett for alle barn.

Graving i Posthuskrysset

Natt til tirsdag 13. mars startet tilretteleggingen av gravearbeidet i Posthuskrysset. Det byr på endret kjøremønster i sentrum i en periode fremover.

Ny i nye Ålesund

Bente Glomset Vikhagen er tilsett som assisterande prosjektleiar i prosjektorganisasjonen for å bygge nye Ålesund, etter intern utlysing.

Søk om kulturmidler

Vil du etablere en lekeplass eller drive med barne- og ungdomstiltak? Nå kan lag og foreninger søke om tilskudd fra de kommunale kulturmidlene. Søk innen 10. april.

Nettbuss på kurs om demensvennlegheit

Lista over demensvennlege organisasjonar i Ålesund fortset å vekse. No har Nettbuss også vore på kurs om korleis å møte personar med demens.

Bålforbud opphevet

  Brannsjefen har fra i dag 9. mars kl 09.00 opphevet det midlertidige bålforbudet i kommunene Giske-, Haram- og Ålesund. 

Er du vår nye rektor?

Spjelkavik barneskole er på jakt etter ny rektor som kan være med å utvikle skolen i årene fremover. Er dette deg? Søknadsfristen er mandag 12. mars.

Treffpunkt - møteplass for barn og unge

Barn og unge som har sykdom i familien eller som har mistet noen kan ha god nytte av å møte andre som forstår.  Første Treffpunkt i Ålesund i år er...

Kven fortener Årets Reiselivspris?

Kjenner du ein person, ei bedrift eller ein organisasjon som har bidratt til å synleggjere reiselivsnæringa i Møre og Romsdal? Då vil vi gjerne høyre frå deg innan 5. mars.

Bypakke Ålesund behandles av formannskap…

Tirsdag 6. mars skal formannskapet ha endelig lokalpolitisk behandling av Bypakke Ålesund. Først i møtet skal formannskapet på busstur og besøke flere renseanlegg i Ålesund.

Informasjonsmøte om felles avlaupsrensea…

Sula kommune inviterer til opent informasjonsmøte om planlegging av nytt felles avlaupsrenseanlegg for Ålesund og Sula kommune 5. mars kl. 17.00 på Sula ungdomsskule.

Røyken ikke giftig

Røyken fra brannen i næringsbygget i Blindheimsbreivika ikke er giftig. Det er derfor trygt å ha åpne vinduer og barna på skoler og barnehager kan være ute.

Brann i næringsbygg i Blindheimsbreivika

Politiet har sendt ut SMS-varsel til 2 500 innbyggere i det berørte området om å lukke vinduer og slå av ventilasjon. Skoler og barnehager må holde barna inne.

Slutt på nattestenging i Ålesundstunnela…

Frå 1. mars (natt til 2. mars) blir det slutt på nattestenginga av Ellingsøy- og Valderøytunnelen frå klokka 24.00 til 04.30.

Hindre smittsom hjernehinnebetennelse

Alle ungdommer fra 17 til 19 år, og spesielt de som er russ, oppfordres til å ta vaksine mot smittsom hjernehinnebetennelse.

Starter arbeidet med Steinvågsbroa

Vegvesenet starter arbeidet med Steivågsbroa i kveld mandag 26. februar. Det skal freses vekk noe asfalt og trafikken blir derfor regulert.

Nå kommer eiendomsskatten

  Mandag 26. februar får du vite hva årets eiendomsskatt blir.

Skal engasjere unge

Lin og Mathias jobbar som kulturkonsulentar i Ålesund kommune. No skal dei lage tilbod for unge folk og styrke kulturlivet i kommunen.

Tilskudd til ditt lag?

Ditt lag eller din organisasjon kan nå søke om tilskudd hvis dere driver med helse- og sosialrettede oppgaver. Fristen for å søke er 23. mars.

Atlanterhavsparken er demensvennleg

Atlanterhavsparken blir med i lista over demensvennlige organisasjoner i Ålesund. 

Skal du bygge?

Har du tenkt å snekre noe på eiendommen din? Sjekk her om du kan du bygge uten å søke - før du setter i gang.

> Nyhetsarkiv

 Kontakt oss

Sentralbordet 70 16 20 00 (kl. 08.00 - 15.45)
 
Post: Postboks 1521, 6025 Ålesund
Besøk: Keiser Wilhelms gt. 11, 6003 Ålesund

Åpningstider
Kontaktinformasjon
Organisasjon

Org.nr.  942 953 119