Ålesundkommune logo 246px
Ålesundkommune logo sidestilt 50h

Nyheter

> Nyhetsarkiv

Fem byregioner samlet i Ålesund

Nettverket for nye byvekstavtaler var i dag samlet i Ålesund. Statssekretær i Klima- og miljødepartementet Atle Hamar var på plass, samt ordførere, fylkesordførere og andre sentrale politikere i de fem...

Årsrapport og årsmelding i formannskapet

I formannskapets møte 29. mai skal årsregnskap og årsrapport for 2017  behandles, nytt medlem til valgkomiteen og etablering av utviklingsforum for Ålesund lufthavn AS er også blant dagens saker.

Parken på Storhaugen

Har du prøvd den nye «damesalongen»? Ta deg en tur til den flotte parken på Storhaugen, som nå har blitt oppgradert.

Boligkonferanse i Ålesund

Onsdag 13. juni inviterer Husbanken og Ålesund kommunale eiendom til boligkonferanse. Her blir du bedre kjent med aktørene, planer for boligområdet, startlån og erfaringsdeling fra andre kommuner.

Vil du oppleve en Drømmesommer?

Drømmer du om morsomme, utfordrende og lærerike opplevelser i sommer? Bli med på Drømmesommer, en sommerleir for barn og unge på 6 - 16 år. Få plasser igjen!

Storviltjakt 2018 på Vasstranda

Jaktretten for felling av en hjort og et rådyr på Ålesund kommunes eiendom på Vasstranda skal leies ut for jaktsesongen 2018. Interesserte må melde seg innen 20. juni.

Bok søker leser

Liker du å lese? Synes du alle burde få sjansen til å nyte en god bok? Biblioteket trenger flere leseombud.

Exit lokaldemokrati?

Nye Ålesund inviterer innbyggarar, næringsliv, lag og foreiningar til å diskutere korleis vi saman kan utvikle lokalsamfunna i den nye kommunen.

Fjerner forurensning på Ysteneset

Gravingen på den gamle gassverktomta fra 1905 på Ysteneset avdekker gassverkstjære og som blant annet inneholder tungmetaller og noe cyanid som har ligget inntil tre meter under bakken.

Delta på vennskapsbyuke

Vil du få nye venner for livet? Ungdom mellom 16 - 20 år kan nå søke om å få bli med til Vasteräs i sommer.

Skal ha idéverksted om Brosundtunnelen

I samarbeid med Norconsult er kommunen i gang med å utarbeide planprogrammet for Brosundtunnelen. Private, offentlige og andre aktører skal 31. mai diskutere og komme med forslag til løsninger.

Sommaren i friluft?

Frå måndag 25. til fredag 29. juni er det friluftsskule på Stavsethneset for barn i alderen 11 til 13 år. Påmeldingsfrist er 31. mai.

Status for Posthuskrysset

Siden før påske har dette krysset vært en anleggsplass. Nå er ny kum på plass og vannrør oppgradert. Litt arbeid gjenstår og prosjektleder ser for seg en gjenåpning i begynnelsen...

Program for 8. mai 2018

8. mai er det Frigjøringsdagen og Den nasjonale veterandagen. Det blir både konsert, minnestund, samlinger og pålegging av blomster.

Førstehjelp ved selvmordsfare

Det inviteres til et todagers-kurs som gir kompetanse i å se og møte mennesker i selvmordsfare. Tre ledige plasser igjen!

Søk om støtte til drift av barnehage på …

Det skal bygges ny barnehage på Ellingsøy lokalisert til Stokke skolekrets. Barnehagen skal eies og drives privat, og interesserte drivere kan nå søke om offentlig tilskudd til drift av privat...

17. mai program i Ålesund

Hvor skal du stå i 17.mai-toget? Hvor kan du se toget? Programmet for nasjonaldagen 2018 finner du her.

Vårens ryddedugnader

Bli med på Ålesunds vårrengjøring! Rusken-aksjonen er fra 30. april til 16. mai, mens Strandryddedagen er 5. mai.

Vedtok fjerndeponi og felles renseanlegg…

  I bystyrets møte 3. mai ble det vedtatt endelig behandling av badeland på utstillingsplassen, vedtak om fjerndeponi for miljøgifter og vedtak om felles renseanlegg med Sula kommune på Kvasneset.

Trommetalent fra Ålesund

Trommisen Arve Løvik Haslebakk er blant de som får dra videre til den nasjonale UKM-festivalen.

Frå Ålesund til Ornavik, Normandie

2. mai fekk Ålesund og Giske kommune besøk frå Frankrike og organisasjonen «Les Vikings an 911».  Gjennom besøk på Giske og i Ålesund gjekk dei i Gange-Rolv sine fotspor.

Stikk-ut med utebibliotek

På fem av årets Stikk-ut turmål er det utebibliotek. Her vil ungene finne spennende og morsomme bøker å lese mens de tar pause. (Foto: Maria Nerhus/Nytt i uka)

Hurtigbåt og tunnelarbeid i mai

Frå 2. mai vil alle hurtigbåtavgangane frå og med klokka 20.20 laurdagskveldar gå følgande rute: Godøya – Valderøya – Ålesund.

Åpningstider for Bingsa i mai

Der er mange fridager i mai som også betyr fri for Bingsa avfallsanlegg.

Framtidens Moa

Hvordan kan Moa utvikles til å bli mer bymessig? Se de to konseptstudiene for framtidens Moa, som skal brukes i arbeidet med å lage en områdeplan.

"U-GO" for en aktiv skolevei!

Ikke la noen kjøre deg til skolen! Gjennom kampanjen U-GO oppfordrer vi alle elevene på ungdomsskolene til å bli mer aktive ved å gå, sykle eller rulle til og fra...

Er du glad i å synge?

Er du mellom 8 og 18 år? Hvis ja, passer sangkurset "Kor Kjekt" midt i blinken. Kurset avsluttes med konsert i Parken kulturhus.

Skal få bedre oversikt

Erfaringskonsulentene inviterer pårørende for rusavhengige til informasjonsmøte torsdag 3. mai. Målet er å gi en bedre oversikt over hjelp som finnes i kommunen.

Nytt namn på facebooksida til nye Ålesun…

Nye Ålesund si facebookside har skifta namn frå Tilsette i nye Ålesund til Nye Ålesund kommune. Sida er for innbyggarar og tilsette i den nye kommunen.

Endringar på busstildbodet i Ålesundsomr…

Det blir ein auke i tilbodet i Ålesund og Giske, betre forbindelse mellom Sykkylven og Ålesund og raskare reise mellom Sula og Ålesund med buss. Alt frå 1. mai 2018.

> Nyhetsarkiv

 Kontakt oss

Sentralbordet 70 16 20 00 (kl. 08.00 - 15.45)
 
Post: Postboks 1521, 6025 Ålesund
Besøk: Keiser Wilhelms gt. 11, 6003 Ålesund

Åpningstider
Kontaktinformasjon
Organisasjon

Org.nr.  942 953 119