Dialogmøte for naboer om Campus Ålesund

Naboer til Campus Ålesund inviteres til et dialogmøte torsdag 26. januar om  mulighetsstudien for Campus Ålesund områdeplan.

Vil du bli aktivitetsvenn?

Bli frivillig aktivitetsvenn og hjelp en med demens til å få flere aktiviteter og gode opplevelser i hverdagen.

Vannavstenging torsdag kveld 19. januar

Vannet blir avstengt mellom klokka 23.00 torsdag 19. januar og til fredag morgen 06.00 20. januar. Dette gjelder enkelte hus i Giskegata,Gange Rolvs gate samt Kirkegata.

Løftet – tilbake til fellesskapet

Løftet er et av flere tiltak for noen få elever på barnetrinnet i Ålesund. Målet er å hjelpe elevene i Løftet inn i fellesskapet igjen, og tilbake til skolen.

Vi vil styrke kulturlivet

Vi kjører to workshops 31. januar og 7. februar for at du sammen med oss kan finne de gode løsningene til et bedre kulturliv i Ålesund.

Bybrannvandring og Kulturnatt 22 1/2

Fra fredag 20. til og med søndag 22. januar er det et stort program i Ålesund sentrum. Et rikholdig program leder opp til bybrannvandringen med Sindre Nakken kl. 02.15 natt...

Vannavstenging torsdag 19. januar

Vannet blir avstengt mellom klokka 08.30 og 13.00 torsdag 19. januar i enkelte hus i Ruudvegen og Sivsangervegen.

Mange ønsket opplæring i rettigheter

Tirsdag 17. januar deltok over 55 foresatte på kurs i opplæring rundt hjelpe- og støtteordninger for barn, ungdom og deres familie.

Bypakken i formannskapet

Justerte forslag til hvor bomsnittene skal ligge, bompengetakster og liste over trafikksikkerhets -, sykkel- og kollektivstiltak skal opp i formannskapet tirsdag 24. januar.

Driver du gård?

Fra og med mai 2017 vil det skje endringer i hvordan foretak skal søke om produksjonstilskudd og tilskudd til avløsning ved ferie og fritid. Gjelder dette deg?

Søker daglig leder

Ålesund kommunale eiendom KF bygger, eier og forvalter eiendommer for Ålesund kommune. Nå søker de ny daglig leder.

Væromslag i Ålesund - status på veger

Det er væromslag i Ålesund med regn og temperaturøkning. Brøytemannskapet melder inn en statusrapport for alle bydeler i kommunen.

Kommunereformmøte i Ørskog

Breiband, gang- og sykkelveg og hydrogenstasjon er blant sakene som blir diskuterte når dei fire kommunane som dannar nye Ålesund kommune, møtast 19. januar. Møtet er lagt til Ørskog.

Tilskudd til ditt lag?

Lag og organisasjoner kan nå søke om tilskudd. Tilskuddet går vanligvis til lag og organisasjoner som utfører helse- og sosialrettede oppgaver rettet mot innbyggerne i kommunen. Frist er 17. mars.

Vannavstenging mandag 16. januar

Ålesund kommune varsler om vannavstenging mandag 16. januar klokka 08.30 - 15.00 for noen abonnenter  i Sperre Nakkens veg, Sivsangervegen og Ruudvegen.

Vi søkjer deg som kan involvere

Korleis styrke lokaldemokratiet og redusere den statlege detaljstyringa? Nye Ålesund kommune treng deg til å hjelpe oss med demokratiutviklinga.

Gravearbeid i Hatlane

Gravearbeid i Hatlaskaret starter opp neste uke. Vi minner om at deler av vegen er stengt for all gjennomferdsel.

Det skjer på biblioteket

Biblioteket har startet opp igjen med de faste aktivitetene for barn og høytlesning for voksne. De fortsetter også med foredrag - første tema blir "Et dukkehjem".

Rusmiddelpolitisk handlingsplan vedtatt

Bystyret har vedtatt en ny handlingsplan på rusmiddelfeltet. Blant utfordringene kommunen står overfor er økt alkoholbruk i den voksne del av befolkninga. Forebygging og tidlig innsats er prioriterte tiltak.

Arbeidsutval og vidare møte

Arbeidsutvalet for nye Ålesund kommune møttast i Skodje 4. januar. Det vidare arbeidet framover blei diskutert og agendaen for styringsgruppa sitt møte 19. januar blei sett.

Tyfonprøve

Sivilforsvaret skal i dag kl 12.00 teste varslingssignalet "viktig medling, søk informasjon".

Økonomi og orienteringer

Formannskapet blei orientert om renovasjon og drift av veg, anlegg og park. Politikerne hadde også sak om innsparinger i 2017 var oppe til behandling 10. januar.

Kven er Årets Bedrift?

No kan du nominere ei bedrift, lita eller stor, som har gjort ein innsats for samfunnet og fortener utmerkinga som Årets Bedrift. Send inn ditt forslag innan 3. februar.

Trenger ikke søke om frikort

Fra 2017 slipper du å søke om frikort for helsetjenester. Når du har nådd taket for egenandel på 1 990 kroner kommer frikortet automatisk i posten.

Tilbud om HPV-vaksine

Mange har ønska å benytte seg av tilbudet om gratis HPV-vaksinering. Vi setter igang igjen med vaksinering på to helsestasjoner 11. januar.

Søk støtte til barne- og ungdomstiltak

Søknadsfrist for statlige storbymidler er 20. januar 2017.

Vannavstenging i Volsdalsbakken

Det er varslet vannavstenging i Volsdalsbakken 43 til 51 onsdag 4. januar, på grunn av reperasjon av vannledningsbrudd. Reperasjon pågår og vil vare utover ettermiddag/kveld.

Formannskapet møtes 10. januar

Renovasjon, drift av veg, anlegg og park samt sak om innsparinger i 2017 skal opp i formannskapets møte 10. januar. Møtet starter kl.12.00 denne gangen og er åpent for publikum.

Kurs for brannvernledere

Ålesund brannvesen KF inviterer til brannforebyggende kurs 24.-25. januar. Kurset er for brannvernansvarlige og etasjeansvarlige og varer i to dager.

Nye regler for el-bil parkering

Fra 1. januar 2017 må også elektriske og hydrogendrevne biler betale for å parkere i Ålesund.

> Nyhetsarkiv